Jelenlegi hely

Ismét nyert a DAC idegenben

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, április 20 - 19:02 | DAC hírek
A második félidőben két gólt lőtt a DAC és így Nagymihályról is elhozta a három pontot.
Ismét nyert a DAC idegenben

A liga legkeletibb csapatának stadionjából ebben a szezonban még nem sikerült a pontrablás, pedig az októberi találkozón előbb mi szereztünk vezetést, a hazaiaknak mégis  megfordították a meccset. Játékosaink már egy nappal korábban elutaztak a helyszínre, hogy legyen idejük kipihenni a hatórás út fáradalmait. A kezdőben az előző két meccshez képest most sem volt változás, ugyanaz a tizenegy játékos futott ki a pályára, mint egy hete a Szered és két hete a Zsolna ellen. Óriási helyzettel kezdtük a meccset. A 3. percben Kalmár ugratta ki a teljesen üresen hagyott Vida Kristophert, aki nem találta el a kaput. Utána a hazaiak előtt adódhatott volna lehetőség a gólszerzésre, de Huknak, majd Konénak is sikerült időben leszerelnie Zakharkivot. A 10. percben összeszorított fogakkal szisszentünk fel, mert vendéglátóink kis híján megszerezték a vezetést. Két védő szorításában Žofčákhoz került a labda, aki érezte, hogy a túlerő legyőzné őt, ezért inkább kapura rúgta mintegy 30 méterről, a laszti pedig a kapufán csattant. A hazai csapatkapitánynak ettől még inkább megjött a támadókedve, mert kicsivel később ismét betalálhatott volna. A védelem mögé betett labdát Konénak kellett volna hatástalanítania, de mivel ezt nem tette meg, Žofčák gólhelyzetbe került. Megköszönhetjük neki, hogy mellé durrantott. Peter Hyballa egyre idegesebben és hangosabban járta be a kispad előtti területet, de ez sem segített sokat, sőt, ismét a Nagymihály rúghatott volna gólt. A 35. percben ismét Žofčák lendítette lövésre a lábát – ezúttal egy szabadrúgást végezhetett el – és Jedlička bravúrjára volt szükség, hogy ne álljunk vesztésre. Mivel hasonló veszélyt nem tudtunk teremteni Kira kapuja előtt, ezért a játékosok gólnélküli első félidő után vonultak be az öltözőbe.

A szünetben egyik edző sem cserélt. Az első lehetőség pedig előttünk adódott. Kettő a kettőben mehettünk kapura. Čmelík a passz helyett azonban a lövést választotta, s végül csak szöglet lett a támadásból. Egy újabb próbálkozás során Kalmár remekül vette észre a leshatárról kiugró Divkovićot, a hiba ott történt, hogy ő viszont már túl hosszú labdát adott Vida Krisznek, melyet nem tudott befutni. Az 55. percben Petro kézzel ért bele Kalmár ígéretes továbbításába. A hazai játékos sárga lapot, mi remek helyről szabadrúgást kaptunk. Davis állt a labda mögé, bemérte, meglőtte és megszerezte a vezetést – 0:1. Kira jó irányban mozdult el, ám a sorfalon irányt változtató labda megtévesztette őt, és nem tudta védeni a lövést. Koštrna lapos próbálkozásánál és Ronan szabadrúgásánál viszont helyén volt a hazaiak hálóőre is megakadályozta, hogy újabb gólnak örülhessünk. Nagyon sok pontatlanság és rossz helyzetfelismerés következett ezután mindkét oldalon. Mikor már panaszkodóra vettük volna a figurát, jött a 78. perc és a második találatunk. Ronan átadását Divković okosan átengedte a jobb helyzetben érkező Vida Kristophernek, aki előtt óriási szabad terület nyílt. Ezt ki is használta, és senkitől sem zavartatva bevette Kira kapuját – 0:2. Ez volt Krisz első tavaszi gólja. Két perccel később Kalmár fejére érkezett egy jó beadás Bednártól, de Zsolti mellé bólintott. A vendégszektorban helyet foglaló 179 DAC-drukker élvezte, hogy két góllal vezetünk, kedvüket pedig csak fokozhatta, hogy közben a Zsolna vesztésre állt hazai pályán. A zemplénieknek már nem futotta többre az erejükből, így a hétközi kupakiesés után újabb kétgólos vereség került a krónikájukba.

Egy győzelem és egy verség volt ebben a szezonban a mérlegünk a Nagymihály ellen, ma azonban sikerült javunkra fordítani az egymás elleni mutatót. Davis és Vida Kristopher találatai újabb három pontot eredményeztek, zsinórban már harmadszor győztünk. Sőt, ezúttal sem rezdült a hálónk, így a legutóbbi három meccsünk gólaránya 8:0. További jó hír, hogy a Zsolna hazai pályán hullajtott pontokat a Szered ellen, s ennek köszönhetően már hat ponttal vezetünk előttük, és stabilan tartjuk a második helyet. Jövő héten azonban az a Slovan lesz a vendégünk, aki már biztos bajnoknak mondhatja magát, és aki még idén nem talált legyőzőre. Legyünk mi az elsők, akik két vállra fektetjük a pozsonyiakat, és töltsük meg a MOL Arénát!

Edzői vélemények:

Peter Hyballa (DAC): „Nehéz meccs volt. Az első félidőben mutatott teljesítményért nagy elismerés jár a Nagymihálynak. 2-3 óriási helyzetük is volt. Hiányzott a gyorsaság a játékunkból és a pálya talaja sem volt a legmegfelelőbb. Az ellentámadásaink jók voltak, de nem eléggé. A szünetben ezért komolyan fel kellett emelnem a hangomat, és a második menet már más képet mutatott. Taktikát váltottunk, a széleken jobban széthúztuk a játékot. Davis góljánál szerencsénk volt, a második találat szép ellentámadásból született. Nem ez volt a legszebb meccsünk, de harcoltunk, és megszereztük a nagyon fontos három pontot. Büszke vagyok a csapatra.”

Anton Šoltis (Nagymihály): „Egyetértek kollégámmal, az első játékrészben jól játszottunk, nagy helyzeteket rontottunk. Más vége is lehetett volna a meccsnek. Szerencsés találattal szerezte meg a vezetést a DAC, mi pedig sok labdát vesztettünk, és nem tudtunk helyzetbe kerülni. Úgy kell folytatnunk a továbbiakban, mint ahogy az első félidőben futballoztunk. Ilyen tempóban kell játszanunk végig. A találkozó előtt olyan érzésem volt, hogy meglehet a győzelem, de ilyen a futball.”

MFK ZEMPLÍN NAGYMIHÁLY - FC DAC 1904 0:2 (0:0) 

Fortuna Liga, rájátszás, 5. forduló, MFK Zemplín stadion, 2019.04.20., 17:00

Játékvezetők: Marhefka - Vorel, Bobko

Nézőszám: 1954

Góllövők: 56. Davis, 78. Vida Kristopher

Sárga lap: 56. Petro, 82. Špiriak, 86. Diarra, ill. 85. Vida

DAC: Jedlička - Davis (Šatka), Kone, Huk, Koštrna - Vida M., Kalmár, Ronan - Vida K., Divković (83. Herc), Čmelík (70. Bednár)

Nagymihály: Kira - Beskorovainyi, Carillo, Špiriak - Petro, Christos (71. Diarra), Grič, Turík (64. Danko), Rota - Zakharkiv (65. Tounkara), Žofčák

 

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 55% - 45%

Lövések: kapura: 3:5, mellé: 4:5  

Szöglet: 3:4

Les: 3:4

Forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC