Jelenlegi hely

Ismét nemzetközi mezőnyben a dunaszerdahelyi villanyszerelők

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, március 14 - 11:35 | Oktatás
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara minden évben meghirdeti a szakmák versenyét a magyar szakközépiskolák tanulói számára. A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák elismertségének növelése.
Ismét nemzetközi mezőnyben a dunaszerdahelyi villanyszerelők

A dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Szakközépiskolából immár hagyományosan sikeresen teljesítenek a villanyszerelő szakmát tanuló diákjaink. A villanyszerelők épületvillamossági és villamos berendezés szerelési munkában mérik össze tudásukat. A diákoknak műszaki dokumentáció alapján kell elkészíteniük egy világítási- és informatikai- vagy jelző hálózat installációs és kapcsolási feladatát, illetve műszaki dokumentáció alapján kell elvégezniük egy villamosgép-vezérlő berendezés szerelését.

A hálózaton és berendezéseken villamos méréseket kell elvégezniük és azt dokumentálniuk. A gyakorlati feladatokhoz kapcsolódóan a jövendő szakembereknek szóbeli kérdéseket is meg kell válaszolniuk a szakmai bizottság előtt. Idén Szolgai Viktor, megismételve tavalyi eredményét, az elérhető 100 pontból 96 pontot ért el. Újoncként sikeres továbbjutó a versenyen Écsi Ádám. Mindkét diák felkészítője Czaudt Zoltán mérnöktanár. A képen balról Szolgai Viktor, Czaudt Zoltán és Écsi Ádám.

Magyarics Mónika tanár