Back to top

Ismét Múcska Gergely győzött a Felvidéki Vágtán

Publikálva: 2024, július 7 - 11:43
Az idén nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Nemzeti Vágta dunaszerdahelyi előfutama, a Felvidéki Vágta.
Ismét Múcska Gergely győzött a Felvidéki Vágtán

A délelőtti színes, gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt érdekes, vásáros kavalkád mellett a Brandnyúl kápráztatta el a legkisebbeket, majd a vágtán induló települések és lovasok bemutatásával nyílt meg ünnepélyesen a VIII. Felvidék Vágta.

Hájos Zoltán, városunk polgármestere ezúttal is nagy örömmel köszöntötte a résztvevőket és az érdeklődőket, kiemelve a vágta közösségi összetartó erejét, a sport elismerésére és szeretetére nevelését.

Kora délután a lovasok ünnepélyes felvonulása után a vágta előfutamait tekinthette meg a közönség, melyre az idén rekordszámú, 21 lovas jelentkezett; végül a Felvidéki Vágta, az idén először megrendezett Huszárgyerek Vágta, és a korábbi évekből ismert Kishuszár Vágta futamain 20 lovas indult; őket a nagycenki Nyugati Vármegye Vitézlő Rendje Hagyományőrző Egyesület lovasai vezették fel.

A délután folyamán a Nemzeti Lovas Színház látványos zenés-énekes produkciója után cuttingot, azaz marhaterelést és egyéb, western stílusú bemutatókat, gyalogos és lovas harci bemutatókat láthatott a közönség, majd a nyárasdi Lámpás citerazenekar szórakoztatta a vágtára érkezőket.

A nap fő sporteseményén, a vágta döntő futamain a Doborgazt képviselő Bogár Sofia, Jázmin nevű lován nyerte a Kishuszár Vágtát, Dunaszerdahely képviseletében Kohút Linda, Alisa nevű lován a Huszárgyerek Vágtát, míg Múcska Gergely, Fernando Makadám nevű lován, Tallós képviseletében két évvel ezelőtti győzelmét megismételve a Felvidéki Vágtát.

Október 5-én és 6-án a Nemzeti Vágtán, Szilvásváradon a Felvidéket a következő települések és lovasok képviselik:

Huszárgyerek Vágta:
Dunaszerdahely, Kohút Linda

Kishuszár Vágta:
Doborgaz, Bogár Sofia
Tallós, Múcska György

Felvidéki Vágta:
Tallós, Múcska Gergely
Feketenyék, Múcska Viktor

Az estet a közkedvelt NOX együttes nagyszabású, látványos koncertje, majd DR BRS, ismert magyarországi DJ zenés összeállítása zárta.

A VIII. Felvidéki Vágta nagyszámú érdeklődőt vonzó programjairól képgalériánkban tekinthetnek meg további felvételeket. ITT nézhetik meg délelőtti képeinket, ITT a délután történetekről mesélnek a felvételek, EZEK pedig az esti koncertek képei.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies