Back to top

Ismertek az első büntetések

Publikálva: 2017, április 10 - 15:46
Megszületett az első döntés a DAC–Slovan rangadón történt szurkolói incidensekkel kapcsolatban - adta hírül a sportolunk.sk portál.

Két esetben pénzbeli büntetést osztottak ki, hat esetben gyorsított eljárást alkalmaztak, az érintett szurkolókat eltiltották a mérkőzések látogatásáról. Három szurkolót a DAC, szintén három szurkolót a Slovan mérkőzésektől tiltottak el. Négy esetben magyarországi szurkolókat büntettek meg.

Martina Kredatusová kerületi szóvivő szerint a mérkőzés kezdete után a rendezők a rendőrség segítségét kérték, mivel a szurkolók tárgyak és pirotechniaki eszközök dobálásával zavarták meg a rendet. A szurkolók agresszív módon megtámadták a rendezőket, a biztonsági cég alkalmazottait és a rendőrség tagjait is. Ezután a lelátó kiürítésre keürlt és a szurkolókat a vonatállomásra kísérték. A kíséret során 70-80 hazai szurkolókból álló csoport közelítette meg a Slovan ultráit, de a rendőrség visszaterelte őket a DAC stadionba.

A rend fenntartása közben egy rendőr sérült meg, akinek a feje mellett robbant fel egy pirotechnikai eszköz, továbbá egy személy, aki horzsolásokat szenvedett. Jelenleg a rendőrség a kamerafelvételek elemzését végzi.

Forrás: sportolunk.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies