Back to top

Ismert a fellépők névsora

Publikálva: 2017, január 14 - 09:09
A Pázmaneum Polgári Társulás és a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ társszervezésében 2017. január 22-én ismét megrendezi A Magyar Kultúra Napját a VMK színháztermében.
Ismert a fellépők névsora

Fellépők:
Novus Ortus Diákszínpad
A Széchenyi utcai Óvoda ovisai
A Vámbéry Ármin Alapiskola diákjai
Zirig Árpád költő, pedagógus
Vox Camerata kamarakórus
Csallóközi táncegyüttes
Dóka Zsuzsa és Bősi Szabó László

A rendezvényre a belépés ingyenes.

Hagyományosan dunaszerdahelyi és csallóközi előadók lépnek majd fel a kulturális rendezvényen.
A kézirat szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását. Erre az eseményre emlékezve 1989 óta január 22-én ünnepeljük A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁT.

Dunaszerdahelyen hagyományteremtő szándékkal 2011. január 22-én indította el a Pázmaneum Társulás a magyar kultúra napjának megünneplését, amelyhez csatlakozott a Kortárs Magyar Galéria, a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ és Dunaszerdahely önkormányzata.

„Az egyetemes magyarság és szűkebb körben a dunaszerdahelyi magyarság feladata is a magyar kultúra ápolása tiszta és természetes nemzettudati kötelességből és nem különböző oklevelek és kitüntetések reményének fényében. Mi, dunaszerdahelyiek is fontos szerepet töltünk be egyetemes magyar kultúránk, de különösképpen a felvidéki magyar kultúra megőrzésében. A kultúra kovácsai, vasverői: az óvónők, tanítók, tanárok, mérnökök, közművelődési alkalmazottak, a műszaki, közgazdász értelmiség együtt az egyszerű emberekkel: munkásokkal, parasztemberekkel ugyanúgy veri, izzítja a vasat most a magyar kultúra kohójában. Köszönet érte nekik és hála. És ezt el kell mondanunk szűkebb környezetünk Dunaszerdahely esetében is. Sokszor nincsenek megbecsülve a kultúra őrei sem anyagi, sem szellemi elismerés terén sem. A magukét áldozzák fel, a maguk idejét még ha bizonytalannak is látszik munkájuk gyümölcse. Rendíthetetlenül küzdenek munkahelyükön, ahová a Teremtő állította őket.” – vallja a rendezvény kapcsán Karaffa Attila szervező, dunaszerdahelyi városi képviselő, a Pázmaneum Polgári Társulás ügyvezető elnöke.

Ezt már olvasta?

Cookies