Jelenlegi hely

Ismerd meg a szlovák nyelvet

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, június 11 - 15:54 | Oktatás
Június 5-7. között immár 39. alkalommal került megrendezésre az érsekújvári Építészeti Szakközépiskolában a Poznaj slovenskú reč – Ismerd meg a szlovák nyelvet elnevezésű verseny országos fordulója. A verseny négy kategóriában zajlott. A társalgási vetélkedő 3. kategóriájában a gimnáziumok és a szakközépiskolák 2. és 3. osztályos tanulói versenyeztek, akik a kerületi versenyek győztesei voltak.
Ismerd meg a szlovák nyelvet

A versenyt Anita Halászová nyitotta meg és üdvözölte a versenyzőket, felkészítő tanárokat, jelenlévő szülőket, valamint ismertette a versenyfeladatokat. A megmérettetés három fordulóban zajlott. Az elsőben a tanulók egy felolvasott igényes szöveget értelmeztek és hűen reprodukáltak. A második fordulóban a megadott 5 téma közül egyet a szakmai zsűri előtt kellett kifejteni. Az utolsó versenyfeladatban pedig 10 megadott szó felhasználásával összefüggő történetet fogalmaztak meg és azt elő is adták.

A szakmai bizottság különböző szempontokat figyelembe véve értékelte a versenyzőket, akik a verseny megkezdésekor sorszámot húztak, így biztosítva volt a verseny anonimitása és a zsűritagok pártatlansága.

Az országos versenyen a Szabó Gyula 21-et Marek Máťaš, II.D osztályos tanuló képviselte. Az igényes feladatok sikeres megoldása után a értékelő bizottság döntése alapján Marek az ezüstsáv 2. helyén végzett.

Szívből gratulálunk és büszkék vagyunk Marek Máťaš teljesítményére.

Kiss Demeter Gabriella, felkészítő tanár