Back to top

Iskolai étkeztetés: „Ne csak látszólag és ne csak időlegesen oldódjon meg a probléma!”

Publikálva: 2021, november 3 - 11:47
Tegnap késő délután felkerült az internetre az egyik dunaszerdahelyi alapiskolában felszolgált, mind minőségében, mind kinézetében aggodalomra okot adó menzaétel – amely kapcsán komoly kommentháború bontakozott ki a szülők részéről a közösségi portálon. Ennek kapcsán megkérdeztük az iskolakonyhákat üzemeltető Gastro DS vezetőjét, Kosztra Andrást, valamint a kft. felügyelőbizottságában helyet foglaló A. Szabó László alpolgármestert, miképp kerülhetett ilyen étel a gyerekek elé.
Iskolai étkeztetés: „Ne csak látszólag és ne csak időlegesen oldódjon meg a probléma!”

Kosztra András, a Gastro DS vezetője:

Sajnálatos módon, emberi mulasztás miatt alakult ki a fent említett helyzet. Már tegnap beszéltünk az érintettekkel, és ma is égnek a vonalak – ennek eredményeként a Gastro DS Kft. a személyzeti problémákat házon belül azonnal és radikálisan oldja, már a mai nap folyamán.

Bennünket is kellemetlenül érintett ez a sajnálatos és megengedhetetlen probléma. A megbeszélések alapján minél gyorsabban fontos változásokat akarunk eszközölni a cégben.

Egyrészt a személyzeti oldalon változtatunk, illetve be kívánjuk vonni a szülői szövetségeket az ételek minőségének a monitorozásába.

Nekünk is megvannak a saját lehetőségeink, de mindenképpen szükségesnek és célszerűnek látjuk, ha maguk a szülők kapcsolódnak be ebbe a folyamatba.

Például a Vámbéry Ármin Alapiskola szülői szövetségével már egyeztettünk, és szeretnénk egy újszerű, közös együttműködést elindítani és megalapozni. Többek között egyfajta közvéleménykutatást csinálni, amelyben jelezni lehetne, melyek azok a fajta ételek, amelyeket a gyerekek szívesen ennének.

Természetesen a normák és előírások figyelembevételével próbáljuk majd mindezt a lehető legkörültekintőbben megvalósítani, átvinni a gyakorlatba.

Az érintettektől a tegnapi eset miatt pedig szíves elnézést kérünk!

 

A. Szabó László, alpolgármester, a Gastro DS Kft. felügyelőbizottságának tagja:

Szomorúan és némileg felháborodva vettük tudomásul, hogy az őszi szünet utáni napon egyes iskolák étkezdéiben nem megfelelő minőségű ételt szolgáltak fel a tanulóknak és a pedagógusoknak, ami jogos megütközést váltott ki.

Az ügy kapcsán felmerült, hogy már korábban is előfordultak hiányosságok, amiről viszont sajnos mindezidáig nem volt információnk.

A kellemetlenség azért is szembetűnő, mert a menzát működtető Gastro DS vállalat másik üzemegységében ugyanazon étlap alapján elegendő mennyiségű és ízletes ebéd került az asztalokra.

Mivel városi tulajdonú cégről van szó, nem engedhetjük meg, hogy ilyen esetek előforduljanak.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne csak látszólag és ne csak időlegesen oldódjon meg a probléma. A vállalat elsőrendű feladata ugyanis egyértelmű: minőségi szolgáltatást biztosítani az iskolák és óvodák részére, ami elégedettséggel tölti el mind a gyerekeket, mind a szüleiket. Csakis ez lehet mindannyiunk közös érdeke!

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies