Back to top

Isaac Christie-Davies: Minőségi bajnokság a Fortuna Liga

Publikálva: 2021, március 29 - 13:56
„Bár máshonnan jöttünk, mindenkinek ugyanaz a célja: hogy győzzön a csapat.” Teljesültek walesi középpályásunk elvárásai, örül a folyamatos játéklehetőségnek.
Isaac Christie-Davies: Minőségi bajnokság a Fortuna Liga

Isaac, az ideérkezésedkor nyilván volt néhány elvárásod saját magaddal és a klubbal szemben is. Mik teljesültek ezek közül és mik nem?
„Már a DAC-hoz való érkezésem előtt is tudtam, hogy egy minőségi bajnokság a Fortuna Liga, amelyben több válogatott labdarúgó is szerepel. Az edzések és a lejátszott mérkőzések is bizonyították ezt. A pontvadászat csapatai harcosak, és mindig száz százalékot kell nyújtanunk a három pont megszerzéséhez. A folyamatos játéklehetőség miatt érkeztem Dunaszerdahelyre, és elégedett vagyok ezen a téren. Jelenleg erre van szüksége a pályafutásomnak, de még mindig csak tanulok és fejlődök. Továbbra is szeretnék minél többet futballozni, hogy folytatódhasson ez a folyamat.”

Hogyan érzed magad csapatban, ahol több, eltérő nemzetiségű futballistával szerepelsz együtt?
„Jól, hiszen a különböző kultúrákról és nyelvekről is sokat tanulhat az ember. Bár máshonnan jöttünk, mindenkinek ugyanaz a célja: hogy győzzön a csapat. Érdekes dolog más kultúrákról tanulni, és szerintem manapság nagyon fontos is.”

Hogyan töltöd a válogatott mérkőzések miatt szünetet?
„Jó, hogy van néhány napnyi pihenőnk, mert az utóbbi időben sok meccset és kemény edzést abszolváltunk. Viszont néhány dolgon javítanunk kell a következő találkozóig, hogy sikeresebbek lehessünk.”

Rengeteg nemzetközi találkozót rendeznek ebben az időszakban. Kapcsolatban vagy bármely válogatott bármelyik tagjával?
„Igen. Van egy barátom, Miro Muheim, aki a svájci válogatott tagjaként az angol U21-es válogatottal is megmérkőzött, de több barátom is képviseli világszerte a hazáját a napokban. Nagyon jó dolog, hogy továbbra is tudom tartani a kapcsolatot a világ bármely pontján futballozó barátaimmal.”

Eddig hat mérkőzést abszolváltál a Fortuna Ligában. Legközelebb a Zsolna ellen lépünk pályára, amely az első olyan együttes lesz, akik ellen már másodszor futballozol. Mit vársz az összecsapástól?
„A legutóbbi meccsünk kemény volt ellenük, de győznünk kellett volna. Tudjuk, hogy jó formában vannak és hogy nehéz dolgunk lesz ellenük, de ha a legjobbunkat nyújtjuk, akkor képesek leszünk elhozni a három pontot.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?