Back to top

Ingyenes menstruációs eszközpont a Karcsai úton

Publikálva: 2024, február 13 - 13:15
Ingyenes menstruációs eszközpontot szereltek fel február 13-án a Karcsai úti Közösségi Központ bejáratához – az automata doboz a mélyszegénységben élő lányok és nők számára jelenthet segítséget.
Ingyenes menstruációs eszközpont a Karcsai úton

„A menstruációs szegénység okozta problémákkal sok fiatal lány küzd nőiessége megélése kapcsán. Általában a hátrányos helyzetű térségekben figyelhető meg, hogy a higiéniai hiányosságok miatt gyakoriak az iskolai hiányzások, számos fiatalnál pedig pszichés gondokkal is találkozhatunk.

A családoknak nincs pénzük az egészségügyi termékekre, így gyakran megtörténik, hogy a lányok rongyokat, papírt vagy vattát használnak az úgynevezett nehezebb napokon, amely következtében a fiatalok sokszor önbizalomhiánnyal küzdenek, de a kirekesztettség érzése is előfordul”

– írja a voroskereszt.hu.

A Karcsai úti Közösségi Központ bejáratához ebből a segítő célból helyeztek ki ingyenes menstruációs eszközpont – hogy a rászorulók részére elérhetők legyenek az alapvető női intimhigiénés termékek.

Az automata doboz Szlovákiában a kilencedik – s nem csupán ingyenes menstruációs termékeket kínál, hanem a hozzájuk kapcsolódó információkkal is ellátja a rászorulókat.

Az eszközpont megvalósításában az InTYMYta, a Prima Polgári Társulás és Dunaszerdahelyi Város Önkormányzata vett részt.

(dszi)

Ezt már olvasta?

Cookies