Back to top

Ingyenes médiaképzés városunkban

Publikálva: 2016, január 24 - 11:56
Az eddig Komáromban zajló Felvidéki Médiaképzés jövő héttől Dunaszerdahelyen tartja előadásait.

A Szabad Újság hetilap kiadója által megvalósított képzés első évfolyama tavaly májusban fejeződött be, majd novemberben a második évad is elkezdődött. A hallgatók azonban azt kérték, hogy a helyszín Komáromból Dunaszerdahelyre költözzön – így január 29-én és 30-án már városunkban zajlik a Szlovákiában egyedülálló magyar nyelvű képzés.

Az ingyenes oktatásokon ugyanis hétvégenként (hét hónapon át) két ismert magyarországi előadó avatja be a szakmába, annak egy-egy területét gyakorlatorientált előadásokon keresztül ismertetve, a médiaképzésben részesülő fiatalokat.

A tanfolyam hallgatói a képzés végén oklevelet kapnak, de ennél is fontosabb, hogy olyan szakemberektől tanulhatnak, akik mögött több évtizednyi újságírói tapasztalat van.

Január 29-én, délután két órától Jónás István tart majd előadást, akit sokan a Magyar Rádió vezérigazgatójaként ismerhettek meg korábban. Egy nappal később reggel kilenc órától Meszlény László ad elő, aki a politikai kommunikációt a legmagasabb szinten művelte, de nem csak erről, hanem az egyházi médiáról is gazdag tapasztalattal rendelkezik.

Akik szeretnének részt venni a képzésen, azok ebbéli szándékukat keddig jelezhetik, avagy további információkat kérhetnek a felvidekimediakepzes [at] gmail.com mélcímen.

Ezt már olvasta?

Cookies