Back to top

Ingyenes látogatható filmfesztivál zajlik ma városunkban

Publikálva: 2019, február 19 - 10:21
Ahogy az elmúlt években, úgy idén is ellátogatott városunkba az Ekotopfilm elnevezésű filmfesztivál válogatása. Kedd délután négy órától estig ingyenesen látogathatók a filmek a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ mozitermében.
Ingyenes látogatható filmfesztivál zajlik ma városunkban

A világ legrégebbi ilyen temtikájú fesztiválról van szó, amelyet Csehszlovákiában először 1974-ben rendeztek meg, így az idei már a 46-ik évfolyam. Hagyományos két részre oszlik a program, délelőtt a junior fesztivál zajlik, amelyre az iskolákat hívják a diákokkal, délután pedig a nagyközönségre számítanak. 

A program már reggel fél kilenckor kezdetét vette a fiataloknak szánt vetítésekkel, előbb az alapiskola alsó- majd felső tagozatos tanulói nézhettek meg néhány számukra kiválogatott alkotást, majd beszélgetnek is a környezetvédelem témájáról. A délelőtti blokk végén pedig a középiskolások is megismerkedhetnek többek közt a tudatos hulladékgazdálkodás területével.

A délutáni program négy órakor indul és több olyan dokumentumfilm is bemutatásra kerül, amely a környezetvédelem témáját érinti, emellett pedig sikertörténetekkel is megismerkedhetünk. Este hat órakor pedig Háztartás hulladék nélkül címmel inspiratív beszélgetés vár a résztvevőkre. Többek közt megtudhatják hogyan lehet megállítani a szemét keletkezését és ha már létrejött, hogyan lehet azt hatékonyan osztályozni.

A fesztiválra a belépés ingyenes, a délutáni programokra mindenkit nagy szeretettel várnak a szervezők, akik 50 városban mutatják be az alkotásokat és Dunaszerdahelyen is több mint ezer mozilátogatóval számolnak az előző évek tapasztalatai alapján.

Ezt már olvasta?

Címkék: Ekotopfilm
Cookies