Jelenlegi hely

Ingyenes jogi tanácsadás lesz városunkban április 24-én

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, április 13 - 07:05 | Közérdekű
Április 24-én ingyenes jogi tanácsadás lesz városunkban, amelyet a Szlovák ügyvédi kamara szervez, s ebben az évben Dunaszerdahely is csatlakozik a programhoz. A részletekről a program dunaszerdahelyi koordinátora, Dr. Peter Rochovský ügyvéd, a kamara tagja árult el többet.
Ingyenes jogi tanácsadás lesz városunkban április 24-én

A tanácsadási lehetőséget az ügyvédi kamara biztosítja április 24-én az Ügyvédség Napja 2019 alkalmából, együttműködésben Hájos Zoltán polgármesterrel. A korábbi években csak a megyeszékhelyeken rendeztek hasonló programot, de a városok száma idén bővült, így Dunaszerdahelyen az érdeklődőket az említett napon 9.00 és 14.00 között várják az Erzsébet tér 1203 szám alatti Üzleti és Tájékoztatási Központban. A helyszínen Rochovský szerint igyekeznek majd tanácsokat adni az érdeklődőknek, a családjogi, polgárjogi, munkajogi kérdésekben, méghozzá térítésmentesen.

A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az ügyvédi munkára, s arra a polgárok ne úgy tekintsenek, mint valami drága és elérhetetlen szolgáltatásra. Azt is érdemes tudni, hogy minden ügyvéd jogász, de nem minden jogász ügyvéd. A jogász ugyanis az a személy, aki elvégezte a jogi egyetemet, az ügyvéd előtt viszont még hároméves gyakorlat áll, amelyet egy ügyvédnél kell folytatnia, majd nehéz vizsgák és ügyvédi eskü is vár még rá.

Rochovský kérdésünkre elmondta, a dunaszerdahelyi tanácsadás során több ügyvéd fog az érdeklődők rendelkezésére állni, s abban igyekeznek majd segíteni a látogatóknak, hogy miként tudnak majd elindulni egy-egy ügy kezelése esetén. A fő hangsúly tehát a tanácsadáson lesz, mert ügyvédi munkájuk során is azt tapasztalják, sokszor éppen a kezdeti lépések megtétele okozza a legnagyobb problémát. A jó ügyvéd pedig nem csupán képviseli ügyfelét, hanem segíti ügyeinek megoldását, ha lehetőség adódik akkor még eljáráson kívül is.

Akinek pedig a jogi kihívások kezelésére ügyvédre volna szüksége, de nem tudja, hol keressen, annak megfelelő segítséget nyújthat az advokatinavasejstrane.sk oldal, ahol megtalálja az ügyvédi kamara összes tagját helyi szinten is.