Back to top

Ingyenes ebédet kérvényezhetnek a szükségben élő ukrajnai menekültek

Publikálva: 2022, április 12 - 13:21
Az anyagi szükségben lévő, az ukrajnai háború elől menekülők – kérvény benyújtása után – napi egyszeri meleg ételt kaphatnak Dunaszerdahely városától.
Ingyenes ebédet kérvényezhetnek a szükségben élő ukrajnai menekültek

A Szlovákiába az ukrajnai háború elől menekülő ukrán állampolgárok, akik menedékjogért folyamodtak, ideiglenes konkrét dunaszerdahelyi lakcímre jelentkeztek be, és ezt az idegenrendészettől, vagy a Dunaszerdahelyi Városi Hivataltól kapott lakhelyigazolással bizonyítani tudják, kérvény kitöltése után napi egyszeri meleg étel átvételére jogosultak. Az igényléshez szükséges, szlovák-ukrán nyelvű kérvényeket a városi hivatalban találják meg és tölthetik ki, továbbá elérhetők és letölthetők Dunaszerdahely város honlapjáról, a dunstreda.sk weboldalról.

Az igénylés a következő feltételekhez van kötve:

– Az ingyenes étkezést az ideiglenes lakhely iránti kérelem benyújtását követő legtöbb 30 napig kérelmezhetik – a kérelem benyújtásáról szóló igazolást be kell mutatnia a kérelmezőnek.

Kizárólag az anyagi szükségben lévők jogosultak (akik nem részesülnek egyéb juttatásban: nyugdíj, özvegyi nyugdíj, a Munkaügyi, Szociális és Családügyi hivatalok szükséghelyzetben élőknek nyújtott juttatása, stb.).

– Dunaszerdahely városa legtöbb 30 naptári napig – kizárólag munkanapokon – biztosítja az ingyenes étkezést. (Iskolai szünet esetén az átvételt egyeztetik a kiadóhellyel.)

– A Dunaszerdahely területén óvodát, alapiskolát, középiskolát látogató gyerekek, fiatalok - amennyiben azt bejelentik - betegség, vagy iskolai / óvodai szünet esetén is jogosultak az ebédre, melynek átvételét az adott intézménnyel egyeztetik.

– Amennyiben a Dunaszerdahelyi Városi Hivatal tudomására jut, hogy a kérelmező valótlan adatok megadásával nyújtotta be kérvényét, a kérvényezőnek vissza kell fizetnie az ebéd árát.

– A különleges elbírálású esetek, például a szociális intézményben elhelyezett menekültek egyedi elbírálásban részesülnek.

– Dunaszerdahely városa az ingyenes ebédet a Gastro DS kft. együttműködésével biztosítja, az alábbi 5 kiadóhelyen:

  • Szabó Gyula Alapiskola; Szabó Gyula utca 936/6C, 92901 Dunaszerdahely
  • Vámbéry Ármin Alapiskola; Liszt Ferenc utca 2094/2A, 92901 Dunaszerdahely
  • Jilemnický utcai Alapiskola; Jilemnický utca 204/11A, 92901 Dunaszerdahely
  • Kodály Zoltán Alapiskola; Vasút utca 7578/19, 92901 Dunaszerdahely
  • Smetana ligeti Alapiskola; Smetana liget 286/9A, 92901 Dunaszerdahely

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies