Jelenlegi hely

Influenzajárvány az országban

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, február 9 - 18:58 | Színes
Ezen a héten országszerte csaknem 19 ezer ember volt influenzás. Az elmúlt héthez képest több mint 15 százalékkal növekedett a betegek száma.
Influenzajárvány az országban

A Közegészségügyi Hivatal arról tájékoztatta a médiát, hogy Szlovákiában kitört az influenzajárvány. Ján Mikas, tisztifőorvos elmondta, a járványküszöböt a betegség már minden megyében túllépte. A legtöbb influenzás Nyitra megyében van, míg a legkevesebb Kassa megyében, s leginkább a 15-19 év közötti korosztályba tartozók betegedtek meg. Országosan 300 iskolát zártak be ideiglenesen, de továbbiakat veszélyeztet ennek lehetősége, például jövő hét elején például városunkban a Szabó Gyula Alapiskola is zárva marad. Több helyütt a kórházakban a betegek látogatása is ideiglenesen be van tiltva.

Nagyszombat megyében összesen 56 oktatási intézményt kellett ideiglenesen bezárni a héten, s összesen 2434 influenzást tartanak számon, ami 14,1 százalékos növekedés a múlt héthez képest. A Dunaszerdahelyi járásban 4 óvodát és 7 iskolát zártak be a hatodik héten a járvány miatt. Jelenleg az akut légúti fertőzéses megbetegedések szintjén a megyében éppen a mi járásunk áll a legrosszabbul, 100 ezer lakosra számolva 3704 beteg volt. 

Forrás: teraz.sk