Back to top

Indul az e-Fortuna Liga első kiírása

Publikálva: 2021, január 13 - 06:36
A Fortuna Liga belép az elektronikus sportok online világába. A Ligás Klubok Uniója elindítja az e-Fortuna Liga elnevezésű projektet, amelyet a virtuális világ összes futballszurkolójának, főként pedig a FIFA21 játékosainak szán a Sony Playstation konzolon.
Indul az e-Fortuna Liga első kiírása

A ligás Klubok Uniója az e-sport világába is szélesíti az aktivitásait, ezért a 2021-es esztendő elején egy hosszantartó e-sport programot indít e-Fortuna Liga néven. Ez lesz a megmérettetés első évadja, amely főleg a FIFA21 játék szerelmeseinek szól. „Az elkövetkező hónapokban mindegyik klubban külön zajlik majd az online selejtező, amelynek a győztese bejut az országos döntőbe, amelyet 2021 júniusában rendeznek. Az egyes kvalifikációk szombati napokon kerülnek megrendezésre és tényleg mindenki jelentkezhet, aki bízik magában – és olyan is, aki csak szeretne egyet szórakozni” magyarázza a Ligás Klubok Uniójának szenior menedzsere, Milan Ondruš.

A DAC selejtezőkörét február 27-én rendezik, a nagydöntő pedig 2021 júniusában lesz. A sárga-kék szurkolók a https://yzone.sk/sk/tournaments/181 oldalon tudnak regisztrálni.

Az e-Fortuna Liga kizárólag a Playstation 4 játékkonzolon zajlik a szlovákiai élvonalbeli bajnokság, a Fortuna Liga összes csapatának támogatásával. Mindegyik regisztrált játékosnak be kell töltenie a 15. életévét (a 2021-es júniusi döntő idején) és állandó szlovákiai lakhellyel kell rendelkeznie. Mindegyik mérkőzés KICK-OFF módban zajlik, emellett a játékos kiválasztja a kínálatból azt a csapatot, amellyel szeretné abszolválni a tornát (csak klubcsapatok). „A bajnokságunk néhány együttese már most e-sport csapatokat hoz létre. Olyan játékosokat igazolnak, akik a világ nemzetközi tornáin képviselik a klubot. Ez egy megállíthatatlan folyamat, amelynek szeretnénk mi is a részesei lenni. Célunk létrehozni egy nagy presztízsű bajnokságot az e-sport közösségének, amelyet aztán rákötünk az igazi, hagyományos labdarúgásra. Ez a két világ távol áll egymástól, ám mégis sok bennük a közös. Egyúttal a projekttel, a megszerzett tapasztalatokkal és partnerségekkel szeretnénk motiválni a klubokat az e-sport csapatok létrehozására, a jövőben pedig azt akarjuk elérni, hogy a szlovákiai labdarúgás nagyobb mértékben képviseltethesse magát a FIFA játék kiadójánál, az EA Sports-nál” tekint a jövőbe Ondruš.A tornáról és a jelentkezésről szóló összes információ megtalálható a www.efortunaliga.sk oldalon.

SELEJTEZŐ

A selejtezőbe mindenki jelentkezhet. Elég kiválasztani a kvalifikáció időpontját, illetve a kedvenc klubot a Fortuna Ligából, amelyet a versenyző a selejtezőbeli győzelme esetén képviselni szeretne a döntőben. Mindegyik klub egy játékost ad a fináléra. A hivatalos e-sport képviselővel rendelkező klub regisztrálhatja az illetőt. Ebben az esetben azonban az e-sportolónak be kell bizonyítania tudását a selejtező győztese ellen. A párharc győztese bejut a döntőbe. Mindegyik selejtezőgyőztes, illetve döntős tárgyi ajándékokat nyer a Fortuna Ligától és annak partnereitől, méghozzá 50 eurós értékben. Mindegyik kvalifikáció online zajlik.

DÖNTŐ

A Fortuna Liga mindegyik résztvevő klubjának lesz képviselője a döntőben. A döntős játékos az offline fináléban képviseli majd a klubot, amely elvileg a 2021 júniusi, a Pozsonyban megrendezett nagy Futballdöntőnek lesz a része (az aktuális epidemiológiai helyzettől függően). A döntőt élőben megtekinthetik az eFortuna_liga Twitch csatornáján, akárcsak a Facebookon és a Fortuna Liga Youtube csatornáján.

A GYŐZTESEK DÍJAZÁSA:

Az eFortuna Liga győztese (1. hely):
- Az e-Fortuna Liga első győztesének járó tisztelet
- Kredit 500 euró értékben
- Tárgyi ajándékok a partnerektől
- A saját klubtól kapott felszerelés

2. hely:
- Kredit 200 euró értékben
- Tárgyi ajándékok a partnerektől
- A saját klubtól kapott felszerelés

3. hely:
- Kredit 100 euró értékben
- Tárgyi ajándékok a partnerektől
- A saját klubtól kapott felszerelés 

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Fortuna liga