Jelenlegi hely

Ilyen lesz a megújuló Škoda Fabia

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, február 9 - 09:16 | Színes
Számos műszaki és dizájn-újdonsággal lép történetének új fejezetébe a ŠKODA FABIA, amely idehaza már több mint másfél évtizede az egyik legnépszerűbb autótípus.
Ilyen lesz a megújuló Škoda Fabia

A cseh autógyártó népszerű kisautója új tervezésű orr- és farkialakítással, első ízben rendelhető LED-fényszórókkal, illetve ugyancsak LED-technikájú hátsó lámpákkal, valamint még igényesebb utastérrel válik még vonzóbbá. Modern karakterét pörgős és gazdaságos, 1,0 literes benzinmotorok, illetve az eddigieket kiegészítve további vezetői segédrendszerek határozzák meg. Az átfogó frissítésen átesett modell a 2018-as Genfi Nemzetközi Autószalonon mutatkozik be, piaci bevezetése 2018 második felére várható.

A ŠKODA FABIA hajtásrendszereinek választéka a jövőben négy pörgős karakterű, gazdaságos üzemű benzines erőforrásból áll, egyaránt három hengerrel és 1,0 liter összlökettérfogattal. Az MPI motorok közvetett üzemanyag-befecskendezéssel és 44 kW (60 LE), illetve 55 kW (75 LE) teljesítménnyel készülnek. A két TSI aggregát teljesítményszintje a turbófeltöltő és közvetlen benzinbefecskendezés jellemezte fejlett motortechnika eredményeképpen 70 kW (95 LE), illetve 81 kW (110 LE), s egyaránt Otto-részecskeszűrővel egészülnek ki. A négy erőforrás alkotta motorpaletta legerősebb tagja hétfokozatú, kettős tengelykapcsolós sebességváltóval (DSG) is rendelhető.

A ŠKODA FABIA központi helyet foglal el a cseh autógyártó modellprogramjában. A márkára jellemző erényeivel mára a kisautók szegmensének "bestsellerévé" vált, miközben a ŠKODA közelmúltbeli ralisport-sikereinek is alapjául szolgált. 1999 óta világszerte több mint négymillió ŠKODA FABIA talált gazdára, s jelenlegi, harmadik nemzedéke is már több mit 500 ezer eladott példánynál jár - a ŠKODA FABIA ezzel a márka harmadik legkeresettebb modellje.