Jelenlegi hely

Így óvd meg az értékeidet a költözésnél, ha albérletet váltasz!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, augusztus 12 - 07:14 | Színes
Tegye fel a kezét, aki még soha semmit nem hagyott ott véletlenül a régi albérletében, nem vesztette nyomát fontos papíroknak, vagy éppen sérülésmentesen és anyagi kár nélkül sikerült átköltöztetnie minden értékét és ingóságát A-ból B-be.
Így óvd meg az értékeidet a költözésnél, ha albérletet váltasz!

Nehéz ügy, mert bármennyire is körültekintően járjunk is el, megeshet, hogy ottfelejtünk, elvesztünk, véletlenül megrongálunk dolgokat önön hibánkon kívül is. Annyi mindenre kell figyelni a költözésnél, hogy könnyen elvesztődhetünk az apró részletekben, és nagy eséllyel siklunk át olyan dolgok felett, amivel egyébként értékeinket óvhatnánk meg.

A szakszerű csomagolás a titok kulcsa

Először is, amivel a leggyakrabban találkozni lehet, az a nem megfelelő csomagolás következtében megsérült, eltört, behorpadt dolgok tömkelege, amik után sok azonnal a kukában végezni. Ezért is hangsúlyozzuk olyan gyakran, hogy a megfelelő csomagolóanyagok beszerzése és az alapos, részletekre is odafigyelő dobozolás „életmentő” lehet. Persze a legkönnyebb lenne, csak úgy mindent behajigálni pár dobozba, majd továbbállni, de az értékes kristályvázáknak, a porcelánétkészletnek, egy híres festménynek vagy éppen ritka bakelitgyűjteményünknek semmi keresnivalója egy doboz alján úgy, hogy közbe még a polcról lekapva pár könyvet is a tetejére hajítunk. Ha nem vagyunk benne biztos, hogy minden be tudunk csomagolni úgy, ahogy az a nagy könyvben meg van írva, kérjük a költöztető cég segítségét, hiszen a legtöbb helyen nemcsak cipekedést és szállítást vállalnak, hanem csomagolási munkálatokat is némi felár ellenében. Így aztán tényleg nyugodtan alhatunk, mert biztonságban tudhatjuk értékeinket.
Ha sok a lakásban az értékes műtárgy, érdemes csomagolás után minden dobozra ráírni, hogy mit tartalmaz és, hogy melyik helyiségbe fog kerülni majd az új lakhelyünkön. Ezzel megkönnyíthetjük a saját dolgunkat és a költöztetők munkáját is.

Kössünk biztosítást

Ha pedig már a költöztető cég által nyújtott plusz szolgáltatásoknál tartunk, érdemes olyan után nézni, ami garanciát is vállal azért, hogy értékeink majd biztonságban eljutnak új otthonunkba. A megbízható költöztető cégeknél arra is van lehetőség. hogy biztosítást kössünk értéktárgyainkra, így bebiztosíthatjuk magunkat minden eshetőségre. Még a legnagyobb odafigyelés mellett is történhetnek nem várt dolgok, így a biztosítás nem azért jó, mert ezek a dolgok akkor elkerülnek minket, hanem azért hasznos, mert baj esetén megoldást nyújtanak.

Személyes értékeinket és a fontos papírokat soha ne csomagoljuk be!

Legalábbis ne úgy, hogy valamelyik doboz aljára kerüljenek, sőt, ha lehet, inkább tartsuk azokat a dolgokat magunknál, amik személyes értékeinket jelentik. Gondolunk itt a készpénzre, ékszerekre, órákra, hitelkártyákra és olyan dokumentumokra, amik lehetőséges, hogy a költözést követő 1-2 napban még kelleni fognak. Ilyenkor legalább nem kell minden dobozt feltúrnunk azért, hogy ezeket meglelhessük, plusz a későbbi félreértések és problémák elkerülése végett bizonyosodjon meg akár többször is arról, hogy értékei biztonságban, önnél vannak.