Jelenlegi hely

Így látják a várost fiataljaink

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, január 22 - 15:30 | Hírek
Az én városom, Dunaszerdahely címmel nyílt meg a Magyar Kultúra Napján, szerda délelőtt az a fotókiállítás, melyet múlt évben hirdetett meg Dunaszerdahely két alpolgármestere, A. Szabó László és Karaffa Attila.
Így látják a várost fiataljaink

A pályázatra a város fiataljainak fotóit várták a  szervezők, melyeken az ő szemszögükből láthatjuk a város nevezetességeit, ismert, vagy kevésbé ismert szépségeit.

Ahogy A. Szabó László fogalmazott, a pályázat meghirdetésével két cél vezérelte őket. Egyrészt, amíg a pályázó fiatal megfelelő témát keresve járja a várost, jobban megismerje azt, annak látványosságait, vagy éppen rejtett szépségeit. A második, nem kevésbé fontos cél pedig az volt, hogy a fiatalokban erősítsék a lakóhelyük iránti vonzalmat; mert ha megszeretik ezt a várost, akkor hajlandók lesznek tenni is érte: fiatalként a maguk eszközeivel, később pedig felnőttként még többet.

„Bízom benne, hogy bizonyos mértékben mindkét cél teljesült, mindkettőnek meglett az eredménye. Az elsőnek a látható nyomai itt vannak előttünk. A falon lévő képek igazolják, hogy a fiatalok egyedi módon dokumentálták a város képét és annak pillanatait. A második pedig - meggyőződésem - a szívekben van, de kétségkívül kiül fiataljaink arcára is” - zárta szavait A. Szabó László.

A rövid köszöntő után Karaffa Attila alpolgármester is köszöntötte a megjelenteket, nemcsak az oklevéllel elismert kiállítókat, hanem a megnyitóra érkező fiatal vendégeket is. Megkérte a jelenlévőket, hogy a jövőben is folytassák a város megismerését, akár ilyen formában is, fotóik segítségével.

A köszöntők után az egyes kategóriák díjazottainak nyújtották át az emléklapot, valamint az önkormányzat ajándékát.

A kategóriák nyertesei:

1) Iskola és tanulók, közösségek – Nagy Szabina, Vámbéry Ármin Alapiskola

2) Természeti szépségek – Kovács Péter, Gymnázium L. Dúbravu

3) Az én városom, Dunaszerdahely (utcák, terek, épületek, műemlékek, emlékhelyek, közösségei terek stb.) – Nagy Gergely, Szabó Gyula Alapiskola

A Vámbéry Ármin Alapiskola, a Szabó Gyula Alapiskola és az L. Dúbrava gimnázium mellett a pályázatba a Vámbéry Ármin Gimnázium és a Jilemnický utcai Szlovák Tannyelvű Alapiskola diákjai kapcsolódtak be.

A beérkezett 55 fotóból a szervezők közel harmincat választottak ki, melyeket a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előcsarnokában tekinthetik meg az érdeklődők.

-rovin-