Back to top

Így épül majd az új stadion

Publikálva: 2016, április 22 - 20:49
Utolsó napjait éli stadionunk, a jövő hét elején megkezdődnek a munkálatok, amelyeknek eredménye lesz az új, modern DAC-aréna. Íme egy rövid áttekintés a bontás és építkezés tervezett menetéről.

Jövő hétfőn máris beindulnak a munkálatok. A bontást végző cég birtokába veszi a területet, és fokozatosan eltávolítja a B- és D lelátót, a műfüves pályát, az esti világítás négy oszlopát, és beindul a füves pálya felszedése is.

A keleti (B) lelátó bontása a székek leszerelésével kezdődik és nem egész négy hétig fog tartani. Május második felében kerül sor az eredményjelző óra felöli rész (D tribün) bontására, ami a tervek szerint szintén egy hónap alatt fejeződik majd be.

A jövő (17.) hét további fontos eseménye lesz a közbeszerzés kiértékelése és az építkezés kivitelezőjének kihirdetése. Az új stadion építésének megkezdése május első felére (19.-20. hét) van tervezve.

2016. augusztus 1-ére elkészül az új fűtött pálya, az eredetihez képest 90 fokkal elfordítva.

Idén augusztus végére, illetve szeptember elejére készül el az első két lelátó: a 4106 férőhelyes C tribün (északi oldal), valamint az erre rákapcsolódó B lelátó (keleti oldal), amelynek tervezett kapacitása 2642 férőhely. Ezek átadása után ismét hazai pályán szerepelhet a csapat, addig minden bajnoki mérkőzést - a pályaválasztási jog felcserélésével - idegenben fogja abszolválni.

Az építkezés következő fázisában készül majd el az új stadion főépülete, az A lelátó (déli oldal, a jelenlegi eredményjelző óra felől). Itt lesznek majd az öltözők, VIP és Press helyiségek, állandó fanshop, DAC-múzeummal, étteremmel, sörözővel, stb. Addig a jelenlegi főtribün öltözői és kiszolgáló helyiségei maradnak használatban.

Utolsónak a Sport utca felöli D tribün épül meg. Ezzel 2018-ban kész lesz az új, közel 13-ezres DAC-aréna, amely az UEFA előírásai szerinti negyedik kategóriás - bármilyen szintű, nemzetközi és válogatott meccsek szervezésére is megfelelő - stadion lesz.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies