Back to top

Igazi élmény, lovas szórakozás a Felvidéki Vágtán

Publikálva: 2023, július 8 - 18:17
Rengeteg érdeklődő előtt nyitotta meg a kapuit a VII. Felvidéki Vágta július nyolcadikán. A színes programkínálatot ínycsiklandó gasztronóniai finomságok, kézműves portékák és számos, minden korosztály számára vonzó szórakozási lehetőség kísérte.
Igazi élmény, lovas szórakozás a Felvidéki Vágtán

A nyári hőség ellenére már a gyerekkoncertre is óriási tömeg volt kíváncsi – a nagyobbak mellett a legkisebbeket is köszöntötték a vágta megnyitóján.

Az eseményt megnyitó Hájos Zoltán polgármester beszédében kiemelte, hogy a Felvidéki Vágta évek óta a felvidéki magyar lovasok, illetve a lovassport szerelmeseinek is a találkozója, valamint hogy azért is tartja fontosnak a lovassport népszerűsítését és támogatását, a lovas hagyományok ápolását, mert fontos szerepet tölt be a magyar kultúra és a magyar hagyományok megőrzésében. 

„Külön öröm, hogy most nagyobb számban látogattak ki a vágtára a családok, hiszen ez a nap egy igazi családi esemény. Csallóközből, Mátyusföldről érkeztek ide a lovasok, megmérettetni tudásukat, hogy ősszel, most első ízben Szilvásváradon, a Nemzeti Vágtán mutassák meg magukat a legjobbjaink”

– fogalmazott Hájos Zoltán polgármester. 

Az eseményen Czimbalmosné Molnár Éva, a magyarországi Nemzetpolitikai Államtitkárság Felvidékért felelős főosztályvezetője, valamint a Szövetség Párt elnöke, Forró Krisztián és Berényi József megyealelnök is köszöntötte a nézősereget. 

Az előfutamokban Dunaszerdahely képviseletében Egri Árpád, Feketenyék képviseletében Apponyi Ádám, illetve Somorja képviseletében Pőthe Zoltán jutott a délutáni döntőbe, míg a Kishuszár Vágta elődöntőjének a legjobbjai a Gútát képviselő Kohút Linda és a Bőst képviselő Molnár Borbála lettek. 

Az előfutamokat követően egy hatalmas, forrongó hangulatú indián, western lovas kaszkadőr showt varázsoltak a nézők elé a szervezők, majd a Kis-Megyer és a Csilizke Gyermek Néptáncegyüttes fellépése, Nagy Viki retró slágerkavalkádja és középkori játékok jöttek, valamint a Bíró Kert Lovas Központ és az ARGYLL hagyományőrző egyesület közös bemutatójában elevenedett meg a pozsonyi csata véres forgataga. 

(dszi)

Ezt már olvasta?

Cookies