Back to top

Ifjú betűvetők gyűjteményét mutatták be

Publikálva: 2022, június 2 - 12:22
Vers- és novellaíró pályázatot hirdetett meg I. Csallóközi betűvetők címmel a Csallóközi Népművelési Központ. A múlt évben meghirdetett versenybe kilenc csallóközi iskolából érkeztek pályaművek.
Ifjú betűvetők gyűjteményét mutatták be

A pályázat amellett, hogy a szárnyaikat bontogató tehetségeknek szeretett volna lehetőséget nyújtani, nem rejtett célja volt, hogy az érkezett műveket könyv formájában is megjelentethessék.

A 44 beérkezett alkotásból Ibolya Ildikó lektorálásával született meg az az irodalmi gyűjtemény, mellyel Babits Mihály előtt tisztelegtek.

A felsőtagozatos diákok írásai a természet szeretetéről, a Covid-19-járvány alatti karantén megéléséről (Bezárva, mégis szabadon szárnyalva) és szabadon választott témákról szóltak -. tudtuk meg a a rendezvény vezetőjétől, Láng Ingridtől.

„Ebben az évben negyvennégy ifjú betűvető alkotását sikerült megjelentetnünk azzal a reményteli bizakodással, hogy jövőbeli felhívásaink majd egyre több tollforgató fülébe jutnak el, és következő gyűjteményeinket új alkotásokkal bővíthetjük majd. E tevékenység támogatására évek óta különböző támogatásokat kértünk, de sikertelenül - paradox módon most a Csallóközi Népművelési Központ megtakarított költségvetéséből sikerült megszerveznünk“ - mondta el Láng Ingrid.

Az irodalmi gyűjtemény bemutatója, mely egyben elemző szakmai szeminárium is volt, a Csallóközi Múzeum kiállítótermében került megrendezésre, Hodossy Gyula író közreműködésével.

Hodossy Gyula, a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának elnöke örömét fejezte ki, hogy a tehetséggondozás ilyen jeles példájával találkozott. Mint mondta, manapság nehezebb a fiatal írópalánták helyzete, mint régen volt, ezért is nevezte dicséretesnek ezt a kezdeményezést, amely lehetőséget nyújt a szárnyaikat bontogató fiataloknak a megjelenésre.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies