Jelenlegi hely

Idén is tanítja a gyerekeket Kuka Manó - VIDEÓ

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, március 13 - 11:57 | Közérdekű
Az idén is hódító útjára indult Kuka Manó, aki a gyerekeket játékos előadások keretén belül a hulladék osztályozott gyűjtésére neveli.
Idén is tanítja a gyerekeket Kuka Manó - VIDEÓ

Dunaszerdahelyen a hulladékgazdálkodást az FCC Slovensko kft. végzi, amely már hosszú évek óta jelen van a városunkban. 2016 óta a nemzetközi anyavállalata nevével működik tovább, de a korábbiakhoz hasonló elkötelezettséggel, hogy a szolgáltatásaikon túl is értéket közvetítsenek a társadalom számára.

Fontos feladatuknak tartják a fiatalok nevelését is a környezettudatos életre, a hulladék újrahasznosításra, hiszen csak így érhető el, hogy felnőttként számukra már egyértelmű legyen a szemét osztályozása.

„A Kuka Manó névre keresztelt interaktív előadások, amit az általunk felkért Rivalda Színház készített el, már több évadot tudhat maga mögött. A Dunaszerdahelyről induló projekt más régiókban is és külföldön is hatalmas sikereket hozott” – mondta el Gál Attila, az FCC Slovensko kft. képviselője.

Az idei előadások sora a dunaszerdahelyi óvodákban a héten vette kezdetét, s egészen március 27-ig tart. Erről és a további programokról, amely az osztályozott hulladék mennyiségének növelését, a környezettudatosabb gondolkodás elsajátítását célozzák majd ahogy eddig is, a jövőben is folyamatosan beszámolunk portálunkon.

Nézzék meg a DSTV korábbi riportját a Kuka Manó programról.