Back to top

Idén nehezebb lesz beszerezni bizonyos karácsonyi ajándékokat

Publikálva: 2021, november 8 - 21:51
A globális piacon jelentkező problémák, mint a csipek hiánya, a szállítás emelkedő kiadásai hatással lesznek a karácsonyi ajándékok beszerzésére is, nem csupán az árak miatt.
Idén nehezebb lesz beszerezni bizonyos karácsonyi ajándékokat

A karácsonyi vásárlási láz nem csupán a világ nyugati részén, hanem egyre inkább tájainkon is a különböző "black friday" címszó alatt futó kedvezményekkel szokott beindulni. Idén sincs ez másként, a legnagyobb szlovákiai szereplők is meghirdették az amerikai fekete péntekre hajazó leárazásaikat, igaz, a nagyszabású pénteki kiárusításra még várni kell.

A szakemberek pedig arra is figyelmeztetnek, idén a kedvezmények sem lesznek olyan széleskörűek, mint a korábbi években, mert bizonyos termékekből hiány alakult ki a gyártóknál. Ezt már a tavaly indult lezárások elején is tapasztalhattunk, de az elektronikai eszközök szintjén hiány igazából az idén csúcsosodott ki.

Mindez azt jelenti, hogy leginkább azon termékekből lehet kevesebb a piacon, amelyek alacsonyabb árszínvonalúak, mivel a gyártók leginkább a drágább termékeiket próbálják előtérbe helyezni a kisebb mennyiségű csip miatt. Az e-shopok arra biztatják a vásárlókat, hogy ne hagyják a vásárlást az utolsó pillanatokra, mert egyáltalán nem biztos, lesz is abból a termékből, amit meg szeretnének venni.

Az eladói oldal egyébként arról is beszámolt, a játékkonzolok, mint a PlayStation 5 is hiánytermék, amely iránt nagy az érdeklődés, így esetükben nem várható jelentős kedvezmény a következő hetekben, hiszen magasabb árnál is el tudják őket adni. Nehéz lesz beszerezni a 600 euró alatti, 15,6 collos monitorral rendelkező laptopokat is, amelyekből szintén kevesebbet gyártanak, mivel a meglévő csipeket inkább a drágább termékeikben használják fel a gyártók.

A mobilszolgáltatók esetében ugyancsak elkezdődtek a nagy karácsonyi reklámkampányok, ők a trend.sk információ szerint állítják, megfelelő raktárkészlettel rendelkeznek, igaz, a prémiumkészülékek esetében minden évben gyorsak a vásárlók, így azoknál jelentkezhet majd hiány.

Ebben a helyzetben az is egyértelmű, hogy más termékek is nagyobb népszerűségre tehetnek szert a karácsonyi vásárlási forgatagban. A csip nélküli játékok már most is az egyik legnagyobb nyerteseknek számítanak.

ma7.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: karácsony
Cookies