Back to top

Idén is keresi a tehetséges pedagógusokat a pedagógusok szövetsége

Publikálva: 2022, január 20 - 17:35
A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége idén is rendületlenül végzi hiánypótló munkáját a felvidéki magyar pedagógustársadalom támogatásáért, fejlesztéséért. Mindezek mellett nem feledkezik el a tehetséggondozásról sem, a diákok és a pedagógusok tehetségének a kibontakoztatására is gondolnak.
Idén is keresi a tehetséges pedagógusokat a pedagógusok szövetsége

A pedagógusszövetség immár második alkalommal hirdet pályázatot azoknak a tehetséges szlovákiai magyar pedagógusoknak, akik hivatásuk gyakorlása mellett valamely más területen is kiemelkedőt alkotnak.

„Amennyiben szívesen tenné közkinccsé saját alkotását, arra biztatjuk, jelentkezzen felhívásunkra és juttassa el alkotását az SZMPSZ-hez” – olvasható a pedagógusszövetség honlapján.

Mint írják, pályázni műfaji megkötés nélkül az alábbi művészeti ágakban lehet: képzőművészet (festészet, grafika, szobrászat); iparművészet; fotó; modellezés; számítógépes grafika; montázs; irodalom; zeneszerzés, valamint egyéb kategória.

Egy  pedagógus  több  alkotással  is  pályázhat,  amennyiben  az  más-más technikával készült. A beküldött pályaműveket a pályázatot hirdető SZMPSZ által megbízott szakmai zsűri bírálja majd  el. A beküldött munkákból a tervek szerint a jövőben ismét kiállítás készül.

Mint a szervezők hangsúlyozzák:

pályázatukkal azokat a tehetséges felvidéki magyar pedagógusokat szólították meg, akik hivatásuk gyakorlása mellett ecsettel, tollal vagy egyéb eszközzel valamely más területen is kiemelkedőt alkotnak.

Az előző iskolaévben meghirdetett alkotói pályázatra 45 tanintézmény 54 pedagógusa 174 alkotással jelentkezett be.

Az elektronikus jelentkezési űrlap az alábbi címen található. A beküldési határidő március 31-e. További információk az SZMPSZ honlapján ITT, valamint a pályázataink között ITT.

Idén is kiosztásra kerül a Felvidéki Magyar Pedagógus Díj

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége várja a Felvidéki Magyar Pedagógus Díjra a felterjesztéseket. Mint a közleményükben olvasható: az SZMPSZ április 23. és 24. között tervezi megrendezni a Szlovákiai Magyar Pedagógusok XXVII. Országos Találkozóját Rozsnyón. A hagyományokat követve itt kerülnek átadásra a kitüntetések is.

Az SZMPSZ ezúton is kéri tagjait, alapszervezeteit és területi választmányait, hogy ebben az évben az érdemérem odaítélésére tett javaslataikat március 4-ig tegyék meg.

Mint leszögezik:

a kitüntető cím azoknak a pedagógusoknak, intézményvezetőknek vagy pedagógusközösségeknek ítélhető oda, akik, illetve amelyek munkájuk során jelentős nevelői-oktatói eredményeket értek el, sikeresen alkalmaznak célravezető pedagógiai módszereket az oktatásban, a tehetséggondozásban vagy a nevelés területén,

akik pedagógiai-közéleti tevékenységükkel példaként szolgálnak környezetük számára, akik szlovákiai magyar nemzeti közösségünk értékeinek gyarapításán fáradoznak, és az SZMPSZ munkáját támogatják. A díjra javaslatot tehetnek magánszemélyek és közösségek. Odaítéléséről az SZMPSZ Országos Elnöksége dönt.

Az SZMPSZ ezúton is kéri tagjait, alapszervezeteit és területi választmányait, hogy ebben az évben az érdemérem odaítélésére vonatkozó javaslataikat március 4-ig tegyék meg.

További információk az SZMPSZ honlapján ITT, valamint a pályázataink között ITT.

Az előző évben online formában szervezték meg a pedagógusok országos találkozóját, ahol a díjazottak nevét is ismertették.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)

Ezt már olvasta?

Cookies