Jelenlegi hely

Idén is felvételt hirdet a Pozsonyi Magyar Szakkollégium

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, május 3 - 09:30 | Közérdekű
A Pozsonyi Magyar Szakkollégium felvételt hirdet alapképzésben részt vevő első- és másodéves pozsonyi egyetemi hallgatók és olyan középiskolai tanulmányaikat idén befejező diákok részére, akik hallgatóként fővárosi egyetemen kívánják tanulmányaikat megkezdeni.
Idén is felvételt hirdet a Pozsonyi Magyar Szakkollégium

A felvételi jelentkezési határideje: 2018. június 30.

A felvételi eljárás kétfordulós, írásbeli és szóbeli részből áll. Jelentkezni az intézmény honlapján megtalálható online kérdőívvel lehet. A kérdőív kitöltése mellett az info [at] szakkollegium.sk címre motivációs levelet is váunk a jelentkezőktől. A szóbeli fordulókra július 14-én, illetve július 28-án kerül sor.

Milyen lehetőségekkel jár a szakkollégiumi tagság?

A Szakkollégium egyszerre belvárosi lakhatást biztosító kollégium, diákközösség és oktatási intézmény. A PMSZ tagjai az egyetemi képzést kiegészítő kurzusokon, készségfejlesztő programokon vehetnek részt térítésmentesen.

A felvételire azok jelentkezését várjuk, akik a hagyományos egyetemi tömegképzésnél többre vágynak, készek fejlődni, az új ismeretek elsajátításába energiát fektetni.

A felvételit sikeresen teljesítő tagok a Szakkollégium Kapucinus utca 5. alatt található belvárosi épületében, kétágyas szobákban nyernek elhelyezést, melyekhez saját fürdőszoba, konyhai rész és gyors internet tartozik.

Az intézmény 2016-ban alakult. Küldetése egy olyan fiatal magyar értelmiség támogatása, melynek egy értékteremtő közösség tagjaivá válnak. A szakkollégiumi programokról és a jelentkezési eljárásról bővebb információk az intézmény honlapján érhetők el.