Back to top

Ideiglenesen határellenőrzést vezet be Szlovákia

Publikálva: 2023, április 28 - 06:06
Ha május 24. és június 8. közt külföldre utazik, számoljon vele, hogy a határon visszatérve ellenőrzésbe futhat.
Ideiglenesen határellenőrzést vezet be Szlovákia

A szlovák kormány szerdán fogadta el azt a rendelet-tervezetet, amely alapján 2023. május 24. és június 8. közt megújul a határellenőrzés az osztrák, a magyar, a cseh, és a lengyel határon, valamint a nemzetközi repülőtereken. Roman Mikulec, belügyminiszter előterjesztése szerint a határellenőrzés oka a Pozsonyban, május 29-31. közt rendezésre kerülő GLOBSEC 2023 nemzetközi biztonsági fórum.

„A konferencián rendkívül fontos politikai és más közéleti személyiségek vesznek részt Európából és a világ más részeiről. Ezért prioritás e fontos nemzetközi esemény magas biztonsági színvonalának biztosítása. Ez az intézkedés átmeneti” – mondta Roman Mikulec, a szaktárca vezetője.

A rendőrség közösségi oldalán olvasható tájékoztatás szerint az ellenőrzéseket úgy tervezik, hogy azok a lehető legkisebb fennakadást okozzák - ezért azt javasolják az utazóknak, hogy a határhoz közeledve legyenek előkészítve útiokmányaik.

A rendelkezésről bővebben a belügyminisztérium honlapján olvashat, ahol megtalálja az érintett határátkelők listáját is.

minv.sk, Facebook/Polícia SR, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies