Back to top

Idegenvezetés felsőfokon

Publikálva: 2016, április 23 - 06:46
A Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola kifejezetten odafigyel a diákok gyakorlati képzésének fejlesztésére is. Az idei tanévben az idegenforgalmi szolgáltatások szak tanulói lehetőséget kaptak arra, hogy valós idegenvezetést végezzenek Dél–Szlovákia jelentősebb városaiban, falvaiban.
Idegenvezetés felsőfokon

Az alapötlet valójában kettős célt szolgált, a diákok mindamellett, hogy megismerték szülőföldjük vonzáskörzetét, felmérhették saját képességeiket is a szakmájukon belül. A feladatuk mindegyik alkalommal egynapos városnézés és idegenvezetés megszervezése volt animációval egybekötve. Az iskolai év folyamán már bejártuk Nagymegyer, Komárom, Galánta, Somorja, Dunaszerdahely és Pozsony városát, megtekintve a fontosabb turisztikai látnivalókat.

A diákok felkészülése több részből tevődött össze. Az utazás előtt ismertetniük kellett a program alapvető jellemzőit, időbeosztását, majd azt az elmondottak alapján meg is valósították. A felkészülés utolsó elemeként beszámoló formájában értékelniük kellett az adott nap történéseit, eseményeit. Az eddigi tapasztalatokat összegezve elmondható, hogy kimondottan élvezetes és tartalmas napokon vagyunk túl, amelyek során a diákok szórakozva sajátították el szakmájuk alapjait.

Németh Péter

Ezt már olvasta?

Cookies