Back to top

Idegenben nyertek a kézis lányok

Publikálva: 2018, május 14 - 09:36
A szlovák női kézilabda I.liga 21. fordulójában a dunaszerdahelyi csapat az ŠŠK-ZŠ Bernolákova 16- Košice otthonába látogatott.

A sárga-kékeknek ez volt az utolsó idegenbeli mérkőzésük az idényben, s nem kezdték jól a találkozót, mert a kilencedik percig kellett várni az első góljukra, amikor is Bugár Cintia szépített 3:1-re. A dunaszerdahelyiek azonban fokoztatosan felzárkóztak, a 25.percben vezettek először, s a félidő végén négy gólt lőttek sorozatban, így 10-14-re nyerték az első játékrészt.

A második félidőben már hat gól is volt az előny, de az összesen 9 játékossal utazó csapatnak végül izgulnia kellett a győzelemért, mert az utolsó öt percben három gólt lőttek sorozatban a hazaiak, s ezzel egyenlő volt az állás. Matus Virág másfél perccel a lefújás előtt betalált, s így egy góllal a dunaszerdahelyiek győztek. A legjobb góllövőnk Bugár és Matus volt, mindketten 8 találatig jutottak. 

ŠŠK-ZŠ Bernolákova 16- Košice - Dunaszerdahely 28-29 (10-14)

A dunaszerdahelyiek a bajnokságot odahaza zárják, vasárnap 17.30-tól a HK Junior Močenok csapatát fogadják. Egy győzelemmel biztosíthatják a tabellán a kiváló negyedik helyet. Az már eldőlt, hogy az I.liga bajnoka az Inter Bratislava csapata lett.

Ezt már olvasta?

Cookies