Back to top

Idegenben fordított a DAC

Publikálva: 2017, szeptember 17 - 21:19
Az aranyosmaróti otthonában Kalmár első találata után ugyan egy perc alatt fordítottak a hazaiak, de a sárga-kékek kiváló hajrával mégis elhozták mind a három pontot.

Kellemetlen, esős időben kezdődött a találkozó, amelyre azzal a szándékkal érkeztünk, hogy két nyeretlen meccs után újból megszerezzük a három pontot. Marco Rossi ennek szellemében a 4-3-3-as hadrendet választva, támadó felállásban küldte pályára játékosait. Rögtön az elején a hazaiak végezhettek el egy szabadrúgást, ám nagyon elbabrálták az egészet. A kontratámadásban kettő a kettő ellen vezettük a labdát az ellenfélre, de Vida a végén kisodródott, a beadásból pedig már nem tudtunk veszélyeztetni. A 13. percben Urgela próbálkozott először lövéssel, de nem talált kaput. A 22. percben pedig mi kiálthattunk volna gólt, ha Pačinda befejeli a meccs addigi legnagyobb helyzetét. A ma is csatárposzton játszó nyolcasunk azonban a földre bólintotta Davis remek beadását, a labda pedig a kapu fölé pattant. Szinte azonnal jött az újabb lehetőség, Simon ballábas csavarása azonban a felső lécről pattant a játéktéren kívülre. A szünetig hátralévő időben Kalmárnak is volt még egy fejese, de kaput sajnos az sem talált. A 38. percben pedig a hazaiak szerezhettek volna vezetést: Huknak nem sikerült eltakarítania a labdát a tizenhatosunkból, amely végül Bariš elé került, de csak az oldalhálót találta el a fehérmezes játékos. Közvetlenül a vége előtt pedig Macej mentett kapufára Gešnábel próbálkozásánál, s mivel ez sem ment be, gólnélküli állással vonultak a játékosok az öltözőbe.

Az első félidőben nem sok gólhelyzettel kényeztettek el bennünket a csapatok, a térfélcserét követően azonban fordult a kocka. A fordulatokban gazdag, aktív játék öt gólt hozott. Szedjük csak sorjában. Az 53. percben megszereztük a vezetést, miután Macej kirúgását követően labdát szereztünk a középpályán, és egy tetszetős kombináció során Pačinda Kalmárhoz passzolt, aki a veterán Kováč mellett a hálóba gurított – 0:1. Ezt követően jött a fekete leves, mert a vendéglátónk két perc alatt megfordította a mérkőzés állását. A 63. percben Cleber hozta játékba Mateust, akinek ügyes átadása több láb mellett is elgurult a hosszú sarkon üresen hagyott Gešnábelhez, így neki már csak annyi volt a dolga, hogy fél lépésről az üres kapuba pöckölje a labdát – 1:1. A góllövő nevét egy perc múlva újra skandálhatták a hazaiak, mert Cleber balról érkező beadásából az ismét üresen hagyott Gešnábel volt eredményes, ezúttal fejjel adta a gólt – 2:1. A 71. percben Cleber akár végleg eldönthette volna az összecsapást, miután egy remek kiugratás után egyedül vezethette Macejra a labdát, a ki-ki harcból azonban kapusunk jött ki győztesként, és hárított. Majd jött a számunkra kedvező fordulat! A 77. percben Kalmárt lökték fel a hazaiak, a bíró pedig szabadrúgást ítélt a javunkra. Pačinda végezte el a pontrúgást, de lövése még levágódott a sorfalról, az ismétlésnél viszont Kalmár már nem hibázott, és mintegy 18 méterről kiegyenlített – 2:2. S ekkor még nem volt vége! A mindent eldöntő találat a 85. percben született. A csereként pályára lépő Divković Pačindától kapott egy remek átadást, melybe még az egyik védő is beleért, mielőtt Marko betört vele az ellenfél tizenhatosába, és Kováč lábai között magabiztosan a hálóba gurított – 2:3. Az ellenfelünk már nem tudott újabb góllal válaszolni, így akárcsak tavasszal, ezúttal is mind a három pontot elhoztuk a ViOn otthonából. 

Első félidő: 0, második félidő: 5 – mindez a gólok számát jelenti, s azt, hogy a fordulatos és izgalmakban gazdag második játékrészben nem unatkoztak a szurkolók, akik közül a végén a 290-es sárga-kék tábor örülhetett jobban. Kalmár Zsolt szerezte meg számunkra a vezetést, ám a hazaiak egy perc alatt megfordították az állást, de Kalmárnak egy szabadrúgást követően összejött az egyenlítés. A három pontot érő találat pedig Divković nevéhez fűződik. Csapatunk így megőrizte 4. helyét a tabellán. Pontjaink számát ezúttal már hétközben gyarapíthatjuk, szerdán ugyanis a Szenyicét fogadjuk a MOL Arénában. 

Edzői értékelés:                                       

Marco Rossi (DAC): „Döntetlen szagú mérkőzés volt, amely során ki is kaphattunk volna, de ugyanúgy a győzelem megszerzésére is volt esélyünk. Nagyjából hasonló számú helyzetet dolgozott ki mindkét csapat, de 2:1-es állásnál Cleber tiszta helyzetben rontott. Ha belövi, eldőlhetett volna a három pont sorsa, mi azonban visszajöttünk a meccsbe. Gratulálok az Aranyosmarótnak, mert nagyobb gondot okozott nekünk, mint korábban a Slovan vagy a Zsolna.”

Juraj Jarábek (Aranyosmarót): „A csúnyábbik arcát mutatta ma nekünk a futball. A mérkőzés viszont remek volt, megvolt a maga színvonala. Az egészet az első gól indította be, amikor Pačinda és Kalmár remek összjátéka után rezdült a hálónk. Ma jók voltunk az előre játékban, a védekezésben azonban már nem jeleskedtünk. Leginkább a harmadik bekapott találat bosszant, egyébként én is azt mondom, hogy döntetlen izű meccs volt. Összességében nincs mit felrónom a fiúknak, a sorsdöntő Cleber kihagyott helyzete volt még 2:1-es állásnál.”

FC VION ARANYOSMARÓT - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 2:3 (0:0)

Játékvezetők: Sedlák - Roszbeck, Špivák, 1786  néző

Góllövők: 62., 63. Gešnábel, ill. 53., 78. Kalmár, 84. Divković

Sárga lap: 34. Chren, 41. De Oliveira, ill. 31. Simon

DAC: Macej - Davis, Huk, Šatka, Zsivkovics - Kalmár, Ljubičić, Simon (59. Ľupták), - Vida (69. Divković), Pačinda, Ashiru (55. Malec)

Aranyosmarót: Kováč - Chren, Dobrotka, Nikolić, Záhumenský (87. Sládek), - Karlík - Gešnábel (79. Ewerton), De Oliveira, Bariš, Cleber (85. Szymonowicz), - Urgela

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 46% - 54%

Lövések: kapura: 6:7, mellé: 12:5

Szöglet: 5:2

Les: 4:1 

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies