Back to top

Huszonöt éves a városi rendőrség

Publikálva: 2018, május 11 - 13:46
A dunaszerdahelyi Városi Rendőrség megalakulásának 25 éves évfordulójára emlékeztek pénteken délelőtt a városi hivatalban.

A városi rendőrség munkatársait Hájos Zoltán üdvözölte, s beszédében hangsúlyozta, milyen fontos szerepet töltenek be a város mindennapjaiban. Felidézte a városi rendőrség történeti hátterét, majd arról is beszélt, sokszor ugyan kritikát is megfogalmaznak a rendőrség munkatársaival szemben, de nehéz munka az övék, mivel az esetleges bírságolt általában más érzelmi szempontból közelíti meg az adott helyzetet. Folyamatosan igyekszenek eközben a város vezetői is Csiba Tibor parancsnokkal egyeztetve növelni a munka hatékonyságát.

A rendőrség munkatársait a polgármester arra kérte, hogy minden esetben higgadtan és tisztelettudóan viselkedjenek, s munkájukkal továbbra is szolgáljanak rá a bizalomra, hiszen sokszor akkor is hozzájuk fordulnak a polgárok, amikor az érintett ügyet az állami rendőrségnek kellene kezelnie, mert a lakosok bíznak a városi rendőrökben. Egyúttal kitért arra is, az állomány az elmúlt években növekedett, de a lakosság számához mérten szeretnék még bővíteni a létszámot, amint ezt az anyagi lehetőségek lehetővé teszik.

Az ünnepi találkozó végén öt rendőr rangemelésére is sor került.

A Dunaszerdahelyi Városi Rendőrség 1993. május 1-jén alakult.

Ezt már olvasta?

Cookies