Back to top

Huszonkét millióba kerül majd a stadion

Publikálva: 2016, november 16 - 15:01
Ahogy arról beszámoltunk, ma a sajtó munkatársainak jelenlétében bemutatták a DAC Aréna B és C lelátóját, amely a stadionépítés első szakaszában készült el. Az eddigi munkálatok 11 millió eurót emésztettek fel az elmúlt öt hónap alatt, jövő év végéig az egész stadion elkészülhet, a teljes költségvetés ennek duplájára, tehát 22 millióra tehető.
Huszonkét millióba kerül majd a stadion

A DAC Aréna felújítási költségeiben a szlovák állam 2,4 millió euróval, a városi önkormányzat pedig - telkek átruházása által - 2 millió euróval vesz részt. A beruházásba a MOL 2 millió euróval lépett be, a további költségekből a klub tulajdonosai 4,6 millió eurót fedeznek, a fennmaradó részt pedig banki hitelből kívánják fedezni. Az új stadion tulajdonosai Dunaszerdahely városa (25,6 százalék), a MOL (22,5 százalék), illetve az EHCS cégcsoport lesznek, utóbbi 51,9 százalékos részesedéssel.

Ambrus Csaba, a stadion tervezője elmondta: "Az építkezés fő hozadéka, hogy a stadion a helyén maradt, így ez egy sport és turisztikai látványosság. Az építkezést naponta lehetett figyelni, a tulajdonostól pedig feladatként kaptuk, hogy egy katedrálist építsünk, egy templomot."

Az Aréna és az Akadémia névadó szponzora a MOL lett.

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, DAC Aréna
Cookies