Back to top

Huszonkét liter sárga-kék vér

Publikálva: 2016, április 23 - 15:23
Fantasztikus összefogást és eredményt hozott a DAC és a Nemzeti Transzfúziós Szolgálat által közösen szervezett Sárga-kék véradás. A mai akció során negyvenöt véradó közel 22 liter vért adott.

A stadionbúcsú alkalmából a DAC a Nemzeti Transzfúziós Szolgálattal (NTS) közösen véradást szervezett. Reggeltől érkeztek az érdeklődők a stadion VIP helyiségében kialakított mobil transzfúziós állomásra, köztük a klub képviselői, élükön Világi Oszkár tulajdonossal, a Csallóközi bikák motoros klub, városi képviselők, és természetesen a szurkolók.

„Az NTS nagyon pozitívan értékelte a mai véradás hangulatát, eredményét, valamint a szervezők segítőkészségét,“ nyilatkozta Dr. Horváth Zoltán, Dunaszerdahely város alpolgármestere, az akció fővédnöke. Bár az NTS számára nem ez volt az első tömeges véradás, mégis újdonság és nagy élmény volt számukra egy futballstadionban szervezni. A több mint ötven segítő szándékú érdeklődőből kor vagy betegség miatt nem mindenkit tudtak besorolni, de végül így is 45 személy nyújtotta karját. „Összesen közel huszonkét liter vért adtak, ami rendkívül szép eredménynek számít. A motorosok mottója, hogy a két kerék összeköt. Ma valami más kötötte össze az embereket, láthattuk, hogy tényleg egy vérből valók vagyunk. Ezért is szeretnénk hagyományt teremteni ebből a nemes akcióból,“ folytatta az alpolgármester.

Forrás: fcdac.sk

 

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, véradás
Cookies