Back to top

Huszárvágás, mint stratégia

Publikálva: 2024, június 6 - 10:14
A Mathias Corvinus Collegium dunaszerdahelyi központjában szerda kora este Orbán Balázs, Magyarország miniszterelnökének, Orbán Viktornak a politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke mutatta be legújabb kötetét, a Huszárvágást.
Huszárvágás, mint stratégia

Az ismét teltházas programon Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium főigazgatója kérdezte a szerzőt a közép-kelet európai politikai stratégiákról, lehetőségekről.

Az MCC Press gondozásában megjelenő mű alapállítása szerint a 21. század során új, a korábbinál kiegyenlítettebb világrend jön létre. Orbán Balázs úgy véli, a dominanciáját elveszítő Nyugat rosszul reagál az új kihívásokra: bezárkózik, az összekapcsolódás helyett a szétválasztás mellett tör lándzsát. A szerző szerint ez a politika nem szolgálja sem a Nyugat, sem pedig Magyarország érdekeit.

A beszélgetés során Orbán Balázs kifejtette, csakis a közös gondolkodás, a közös tettek, a minden irányban meglévő nyitottság vezetnek előre, míg a bezárkózás, a politikai tömbösödés, a többsíkú gondolkodás tiltása nem szolgálja senki érdekeit.

Az esten tiszteletét tette Balogh Csaba, Magyarország Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövete, Horony Ákos, a Szlovák Köztársaság kormányának kisebbségi kormánybiztosa, valamint Karaffa Attila és Puha György, Dunaszerdahely alpolgármesterei is.

A közel másfél órás est során a jelenlévők is feltehették kérdéseiket, melyekre kimerítő választ kaptak, majd Orbán Balázs dedikálta könyvét, miközben minden érdeklődővel váltott néhány közvetlen mondatot.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies