Back to top

Húsvétra tavasz jöhet

Publikálva: 2023, április 3 - 10:51
Hűvös, szeles reggellel indult a hét, s a szél bizony megmarad egy ideig – tovább csökkentve az egyébként is alacsony hőérzetet. Ám húsvétra valószínűleg javul az idő.
Húsvétra tavasz jöhet

Meglehetősen hidegen indult a hét, és egészen a hétvégéig marad is 10 fok alatt a nappali hőmérséklet. Éjszakánként faggyal is számolni kell, ami bizony a vegetációs időszakban károkat is okozhat. Az amúgy is alacsony hőmérsékletet még alacsonyabbnak érezzük a nagyon erős szél miatt...

A hétvégére azonban úgy tűnik, mégis ránk mosolyog a tavasz – bár felhős idő ígérkezik, de megszűnnek az éjszakai fagyok, és napközben is 10 fok fölé emelkedik a hőmérő higanyszála.

Bár a hét második felében a felhők tartósan takarják a napot, kifejezetten csapadékos napot nem jósol a meteorológiai szolgálat.

Az erős szél, valamint az akár 85 km/h-s széllökések miatt hétfőre és keddre elsőfokú riasztást adott ki a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet. Ugyanúgy elsőfokú figyelmeztetés van érvényben – egészen szerdáig – az éjszakai fagy miatt, mely bizony kárt tehet az éledő fákban, növényekben.

Szép hetet, kellemes húsvétot kívánunk olvasóinknak!

SHMÚ, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies