Jelenlegi hely

Huknak már hiányzott a labda

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, június 17 - 11:12 | DAC hírek
A DAC huszonhárom éves középső védője szívesen küzdené be magát a válogatott szűkebb keretébe.
Huknak már hiányzott a labda

Véget ért a négyhetes szünet. Aktívan, passzívan, vagy esetleg ezek kombinációjával pihentél?

„Ez az időszak főleg a pszichikai pihenésről szólt, hiszen a szezon vége kissé hektikus volt. Nagyon jól kipihentem magam, és a szünet vége fele teljesítettem az egyéni edzéstervet. Kicsit meghajtottam magam, hogy felkészülten érkezzek az első edzésre. Úgy gondolom, hogy a szünet alatt mindannyian kiéheztünk a munkára.”

Tudjuk rólad, hogy az edzések után is gyakran túlórázol. Milyen érzésekkel érkeztél az első összejövetelre?

„Már vártam az első edzést, elég volt a szabadságból. A labda és a foci is hiányzott már, a csapattársaim szintén. Nehéz megmondani, hogyan osztják szét a terhelést az edzők a felkészülés idejére, és majd ettől függően elválik, hogy marad-e még erőm konditerembe menni vagy nyújtani. Annak is örülök, hogy jó regenerációs lehetőségeink vannak, amik jól fognak jönni.”

Ez a nyári felkészülési időszak amiatt is más lesz, mert nemcsak a bajnokságra és a szlovák kupára, hanem az Európa-ligára is fel kell készülnünk…

„Igen. Az Európa-liga korábban kezdődik a bajnokságnál, ami kicsit furcsa lesz a számunkra. Rögtön tétmérkőzéssel kezdünk, nem lesz időnk a többi, éles összecsapáson összeszokni. Viszont a felkészülés során több, minőségi ellenféllel is találkozunk, és ellenük az eredményre is oda kell figyelni, hiszen az Európa-ligában csak az számít. Olyan jó csapatokkal mérkőzünk, mint a Videoton vagy a Ferencváros, akik a magyar bajnoki címért küzdöttek egymással. Nagyon erős együttesek ezek, és biztosan jó erőfelmérőt jelentenek majd a számunkra.”

Mit szeretnél elérni az új szezonban?

„Legalább olyan sikert, mint az elmúlt idényben, és egy újabbat lépni előre. Ismét konkrét célokat akarunk kitűzni magunk elé: kevesebb gólt kapni és minél többet lőni. Főleg azonban rögtön a szezon legelejétől gyűjtögetnünk kell a pontokat, hiszen csak így lehetünk sikeresek.”

Milyen személyes célokkal vágsz neki az új évadnak? Már sikerült bekerülnöd Kozák szövetségi kapitány bővebb keretébe…

„Több felelősséget akarok vállalni, akár lesznek változások a keretben, akár nem. Lassan én leszek itt az egyik legidősebb futballista, de ez abszolút nem probléma számomra. Természetesen szeretnék bekerülni a válogatott szűkebb keretébe, de ehhez az kell, hogy folyamatosan jó teljesítményt nyújtsak a DAC színeiben. Erik Pačinda és Ľubo Šatka példáján láthatjuk, hogy Dunaszerdahelyről is be lehet kerülni a nemzeti csapatba. Meglátjuk, mit hoz a nyári átigazolási időszak, ám én mindenre fel vagyok készülve.”

Forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC, Tomáš Huk