Back to top

Hosszú idő után ismét közösen edznek a kutyás rendőrök

Publikálva: 2021, augusztus 24 - 08:05
A koronavírus időszaka számtalan közösségi rendezvényt hiúsított meg, de a határokon átnyúló együttműködések egy része is elmaradt. Most éppen ezt próbálják pótolni a magyarországi Lövőn, ahol kutyás rendőrök és kutyavezetők edzőtáborát szervezik a héten.
Hosszú idő után ismét közösen edznek a kutyás rendőrök

A Dunaszerdahelyi Városi Rendőrség és a CsI-KO által indított kezdeményezés egy olyan kutyavazető edzőtábor, amelyre több ország szakemberei érkeznek. A helyszín nem véletlenül került Magyarországra. Két évvel ezelőtt Dunaszerdahelyen és a környékén zajlott hasonló rendezvény, de jelenleg a kutyás rendőrök utaztatása nem egyszerű Szlovákiába irányában, éppen ezért döntöttek a Győr-Moson-Sopron megyei helyszín mellett.

Csicsay Csaba, a dunaszerdahelyi városi rendőrség „kutyása” már évek óta szervez hasonló szakmai összejöveteleket, ezúttal is oroszlánrészt vállalt a megvalósításban Csiba Tiborral, a városi rendőrök parancsnokával együtt. 

A találkozón Sopron, Érd, Lövő polgármestere mellett Karaffa Attila Dunaszerdahely alpolgármestere is részt vesz, az önkormányzatok képviselői is egyeztetnek majd a települések közti együttműködés lehetőségeiről. Az augusztus 26-27-én zajló edzőtáborban a magyarországi TEK, büntetésvégrehajtás, készenléti rendőrség munkatársai mellett, a pozsonyi rendőrség és a Lynx Comando tagjai mellett Csehországból is érkeznek kutyavezetők.

Ahogy azt Csicsaytól megtudtuk, gyakorolni fogják több elkövető semlegesítését, emberkeresés az épületben, de a kutyák azt is megmutatják, hogyan kell egy elkövetőt elfogni a teherautó platóján. 

A rendezvényt a Pizza Extra, az RZ OIL, a REVI, az UPDATE támogatja.

 

Ezt már olvasta?

Cookies