Back to top

Hosszabb nyitvatartás a temetőkben a Mindenszentek ünnepe és a halottak napja hetében

Publikálva: 2023, október 30 - 08:08
A Mindenszentek ünnepe (november 1.) és a halottak napja (november 2) hetében a városi sírkerteket rengetegen felkeresik fel, megemlékezni elhunyt szeretteikről. Emiatt is a teljes héten, november 5-ig meghosszabbított nyitvatartással, reggel 8 órától este 21 óráig várják a lakosokat a dunaszerdahelyi köztemetők, ahol a világítás is már 17 órától bekapcsol az időátállítás miatt – jelezte Simon Zoltán, a Municipal közterületfenntartó cég városi temetőkért felelős munkatársa.
Hosszabb nyitvatartás a temetőkben a Mindenszentek ünnepe és a halottak napja hetében

A Municipal ezekben a napokban kellő odafigyeléssel gondoskodik a folyamatos szemétszállításról, a nagyobb konténereket szükség szerint fogják kiüríteni. Emellett már korábban virágokat ültettek ki és füvet kaszáltak a sírkertekben. 

A keresztény világban jelentős ünnep idején 

a Kisudvarnoki úti temető hosszabb ideig, reggel 8 és este 21 óra között lesz nyitva, míg a sikabonyi köztemető és az első világháborús hadifogolytemető, valamint a tejedi temető a nyilvánosság számára időbeli korlátozás nélkül látogatható.

Az időátállítás miatt már korábban, 17 órától bekapcsolnak majd a temetői világítások is, tudtuk meg.

Az ünnepi időszakban a városi és az állami rendőrség közösen készül, megerősített járőrszolgálattal.

A két szerv együtt felügyeli majd a közrendet, illetve szükség esetén bekapcsolódik a forgalomirányításba. Egyben jelezték, hogy a kameraszolgálat is folyamatosan működik a temetőknél is, vagyis a térfigyelő kamerákkal is növelni kívánják a közbiztonságot. 

(dszi)

Ezt már olvasta?

Cookies