Back to top

Hősök vagyunk – Megjelent a HaddelHadd új nagylemeze

Publikálva: 2022, szeptember 27 - 18:56
Megjelent a HaddelHadd új nagylemeze! A Hősök vagyunk már hallgatható a Spotify, a Deezer, a Tidal, az Apple Music és a YouTube Music zenei streaming-szolgáltatók felületein.
Hősök vagyunk – Megjelent a HaddelHadd új nagylemeze

A lemez a zenekar YouTube-csatornáján is megtalálható, Hősök vagyunk YouTube-lejátszólista pedig itt érhető el.

A felvidéki, csallóközi székhelyű HaddelHadd hard rock zenekar 2002-ben alakult, négytagú formációként: Bíró Gábor basszusgitáros-énekessel, Drahos Tibor gitárossal, Antal Tamás billentyűs-énekessel és Kántor Tibor „Tota” dobossal. Drahos Tibor 2008-ig volt a zenekar gitárosa, őt követte ezen a poszton Rabay Róbert. Vele alakult ki a HaddelHadd első klasszikus felállása, amely rögzítette az együttes 2015-ös debütáló nagylemezét, a ...nézz magadba című albumot. Még ebben az évben újra csere történt a gitáros poszton: Sipos Tibor „Sipi” lett a banda szólógitárosa. 2019 elején tragikus hirtelenséggel elhunyt Bíró Gábor, ami hatalmas törést jelentett a tagok számára, és tulajdonképpen le is zárta a HaddelHadd első nagy korszakát.

A sors viszont úgy hozta, hogy a rock and roll folytatódott: még abban az évben beszállt a zenekarba Antal András basszusgitáros, a zenekarvezető Antal Tamás fia (a Bada Bing együttes bőgőse), illetve Bíró Szabolcs énekes, Gábor unokaöccse (aki azelőtt a Csak Van zenekar frontembere volt). A HaddelHadd újult erővel folytatta munkáját, és 2022-ben a húszéves együttes az új felállással elkészítette a Hősök vagyunk című második nagylemezét, amely tisztelgés a 70-es és 80-as évek klasszikus hard rock irányzata előtt.

Az album munkálatai idén májusban és júniusban zajlottak Galántán, a Gila Recording Studiosban, Szabó „Gila” Ádám hangmérnöki felügyelete mellett. A HaddelHadd egy amatőr werkfilmet is készített a stúdiómunkálatokról, melynek során átlagosan napi 12 órát dolgoztak.

A Hősök vagyunk megrendelhető CD-n (vagy extra limitált példányszámban kazettán) az antaltamas62 [at] gmail.com e-mail-címen, méghozzá teljesen ingyen!

A zenekar 2022. október 7-én (pénteken), 20:00 órai kezdettel tartja lemezbemutató és egyben 20 éves jubileumi koncertjét Dunaszerdahelyen, a Soul Hunter Music Clubban. Másnap, október 8-án pedig az új dalok születéséről mesélnek, illetve dedikálják a nagylemezt a Rock Coffee 79-ben, 16:00 órától. A belépés mindkét rendezvényre ingyenes.

Ezt már olvasta?

Cookies