Back to top

Horvátországi napló 4: A Celje elleni felkészülés jegyében

Publikálva: 2023, január 31 - 11:09
Az új hét a DAC-nál a meccselőtti edzéssel indult Porečben, ahol kedden az NK Celje ellen lép pályára a csapat. Naplónk újabb fejezetében Adrian Guľa vezetőedzőnek az összecsapást beharangozó interjúját is elolvashatják.
Horvátországi napló 4: A Celje elleni felkészülés jegyében

Féltávhoz érkezett az Adriai-tenger partján zajló horvátországi edzőtáborunk, a Plava Laguna hotelben eltöltendő tíz éjszakából öt már mögöttünk van. Mivel a sárga-kékek az ittlét alatt három meccsen is pályára lépnek hét nap leforgása alatt, mindegyik nap vagy meccselőtti, vagy mérkőzés utáni.

Az új hét a Porečben abszolvált gyakorlással vette kezdetét, tehát ugyanott edzettünk, ahol tegnap is. Az előző naplóbejegyzésben említettük, hogy az ottani központ összehasonlíthatatlanul jobb talajú pályákkal rendelkezik, mint amilyeneket Umagban vagy Novigradban, a Ruch Lvov elleni összecsapás helyszínén tapasztalhattunk. A gyepszőnyeg állapotán kívül a kedvező időjárásnak is örülhettünk, vasárnap és hétfőn szélcsend volt, ennek köszönhetően pedig az itteni 7-8 Celsius-fok is sokkal kellemesebb volt érzetre. Bízzunk benne, hogy a hasonló feltételek egészen az edzőtábor végéig kitartanak majd.

A jelen gyakorlás a szlovén élvonal harmadik helyezettje, az NK Celje elleni holnapi összecsapásra való felkészülés jegyében telt, amelyet szintén Porečben abszolválunk. A 28 játékosból 26 edzett, Dominik Veselovský és Nikola Krstović a hotelben maradtak és egyénileg dolgoztak Horváth Pali fizioterapeuta felügyelete mellett.

„Délelőtt mérkőzés előtti tréningünk volt, délután egyéni videózást és technikai-taktikai megbeszéléseket tartottunk a játékosoknak. Kielemeztük a Lvov elleni összecsapáson mutatott játékunkat, rámutattunk, miben akarunk javulni és mit szeretnénk tovább vinni a soron következő mérkőzésre. Mindenképpen rotálni fogunk, ugyanis továbbra is csak a felkészülési szakaszban vagyunk, még ha közeledik is a bajnoki rajt. Tudjuk azonban, hogy hosszú a szezon, nekünk pedig az összes játékosra szükségünk van, ezért azok a srácok kapnak ismét lehetőséget, akik az előző meccsen kevesebb percmennyiséget futballoztak. Krstović és Veselovský nem edzett ma a csapattal, két alkalommal dolgoztak a fizioterapeutákkal. Kisebb sérüléssel küszködnek, ezért gondolkodunk a pihentetésükön, hogy ne kockáztassunk. Semmi komoly, ezért bízom benne, hogy a Koper elleni pénteki találkozóra már bevethető állapotban lesznek. Örülünk, hogy Porečben lépünk pályára, ahol jobb minőségű a pálya talaja, mint legutóbb, ezzel párhuzamosan pedig növekednek az elvárásaink a teljeskörű csapatmunka és az olyan dolgok irányába, amelyeket szeretnénk folyamatosan magasabb szintre emelni. A legutóbbi mérkőzéssel ellentétben javítanunk kell a hatékonyságunkon, mert ez nem volt az erősségünk. Szeretnénk a védekezésben és támadásban is látni az egyensúlyt” – összegezte elvárásait a holnapi találkozó előtt Adrian Guľa vezetőedző.

A klub honlapján kívül kövessék figyelemmel a közösségi hálózatainkat is, ahol további hírekkel szolgálunk az összpontosítás egész menetéről!

dac1904.sk / Nagy Krisztián

Ezt már olvasta?

Cookies