Back to top

Horváth Béla: Győzni megyünk Zsolnára

Publikálva: 2016, március 14 - 16:43
Beszélgetés Horváth Bélával, a DAC tapasztalt középpályásával, aki a legutóbbi három bajnokiján, amelyen a kezdő tizenegyben lépett pályára, góllal hálálta meg a bizalmat.
Horváth Béla: Győzni megyünk Zsolnára

Horváth Béla utolsó három bajnokiján, amikor helyet kapott a kezdőcsapatban, gólt lőtt! 2015-ben utoljára az áprilisi DAC-Kassa (1:1) mérkőzésen volt kezdőjátékos, majd egészen 2016. március 5-ig, a DAC-Rózsahegy (1:1) találkozóig kellett várnia a következő lehetőségre. Remek teljesítményével kiérdemelte helyét a pénteki Szenice elleni tizenegyben is. Amint említettük, mindhárom mérkőzésen betalált. És ne feledjük, novemberben a Sároseperjes elleni kupameccsen is gólt lőtt, méghozzá nem is akármilyet! Akkori szépségdíjas találata a szurkolók szavazata alapján a 2015-ös ősz legszebb DAC-gólja lett. „Az egész téli felkészülés folyamán igyekeztem keményen dolgozni magamon, a legjobbat nyújtani minden egyes edzőmérkőzésen. Reménykedve vártam a lehetőségre, és azt szokták mondani, hogy a szerencse a felkészülteknek kedvez. Én felkészülten vártam erre a lehetőségre, és úgy gondolom, hogy minden egyes pályára lépésem alkalmával próbálok minél jobban teljesíteni, és csak arra az egy meccsre összpontosítani. Mindig a soron következő összecsapás a legfontosabb - így volt ez a Szenice ellenivel is, és most már arra összpontosítok, hogy tudnánk legyőzni a zsolnai csapatot. Nagyon fontos számunkra a kupa,” mondja 31 éves középpályásunk.

A pénteki Szenice elleni győzelemhez visszatérve, Horváth Béla szerint megérdemelt volt a siker. „Tudtuk, hogy egy nagyon kiszámíthatatlan csapat vár ránk, tele fiatal játékosokkal. Jól kezdtünk, rúgtunk egy gólt, csak sajnos már nem először fordul elő, hogy a megszerzett vezetésünk után esélyt adtunk az ellenfélnek visszakapaszkodni. Most is sikerült nekik kiegyenlíteniük, de a lényeg az volt, hogy jól reagáltunk erre a szituációra, és még a félidő végéig ismét sikerült vezetést szereznünk. Onnantól kezdve szerintem a meccs már a mi kezünkben volt, és jobban odafigyeltünk. Tudtuk, hogy már nem kaphatunk gólt, és az előnyünk növelése volt a cél. Megvoltak a lehetőségeink, és sikerült még egyszer betalálnunk, tehát elégedettek vagyunk.”

Legutóbbi mérkőzésünk kuriózuma, hogy három találatunkat három különböző kontinensről származó játékos lőtte. „Igen, a csapatunk olyan, mint egy világválogatott. Pontosan ez jellemzi a nagy focit: a nemzetiségek találkozása, de a közös nyelv a foci. És ha azon beszélünk, akkor olyan játékosaink vannak, akik értik is. Nem gond, sőt nagyon jó velük összejátszani, együttdolgozni. Ez főleg akkor igaz, ha együtt vihetjük győzelemre a csapatot.”

Már szó esett a holnapi Zsolna-DAC Szlovák Kupanegyeddöntőről. A sorozat specifikuma, hogy a legjobb négy közé jutásról csak egy párharc dönt. „Valóban, specifikus találkozó vár ránk. Az, hogy csak egymeccses a párharc, lehet a mi előnyünk, hiszen ebbe az összecsapásba kell mindent beleadnunk, nem kell túltaktikázni a dolgokat. Győzelemre fogunk játszani, mert csak úgy juthatunk tovább. Az edző majd megfelelően felkészít minket, és mi pedig minél jobban be akarjuk tartani az utasításait a pályán.”

Horváth Béla bízik benne, a hétközi időpont ellenére a csapat holnap is támaszkodhat tizenkettedik játékosára. „Tudjuk, hogy a szurkolók hétköznap sem hagynak minket cserben. Ezért bízunk benne, hogy Zsolnára is szép számban látogatnak majd el. Tudjuk, hogy buzdítanak minket, hogy mellettünk állnak és nagyon sok erőt adnak. Ezt a továbbjutással akarjuk nekik viszonozni,” ígéri a somorjai fiatalember, aki eddig pályára lépett az idei kupaszezon minden találkozóján.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Horváth Béla
Cookies