Back to top

A hónap könyve – nyerje meg!

Publikálva: 2020, február 12 - 11:35
„Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni” – írta Mark Twain. Új rovatunkkal, a hónap könyvével egy csodálatos utazásra invitálunk mindenkit az olvasás, a könyvek gyönyörű birodalmába. Jeles személyiségek árulják el nekünk, miért is érdemes elolvasni egy-egy frissen megjelent kötetet. Elsőként A. Szabó László alpolgármester osztja meg velünk gondolatait. A ráadás pedig, hogy új sorozatunk egyben játék is, hiszen a bemutatott könyvet cikkünk Facebookos megosztásával egyik szerencsés olvasónk meg is nyerheti!
A hónap könyve – nyerje meg!

Nyáry Krisztián: Életemnél is jobban

Nyáry Krisztián neve tájainkon sem ismeretlen. Mindez elsősorban annak köszönhető, hogy érdekes élettörténettel bír, furcsa és meglepő pályát fut be. A pécsi egyetem elvégzése után ugyanitt tanársegédként tevékenykedett, és a XIX. századi magyar költészet történetét oktatta, majd egy meglepő ugrással a budapesti főpolgármester sajtóreferensi, később sajtófőnöki székében találta magát. A váratlan fordulatok sora azonban itt korántsem ért véget. Volt ugyanis piackutató vállalat vezetője, kommunikációs cég vezető tanácsadója, irányított PR-ügynökséget és könyvkiadókat.

Igazi népszerűségét és az olvasók szeretetét viszont a közösségi hálón megjelent írásaival vívta ki. Kezdetben főképp barátai szórakoztatására írt bejegyzéseket a Facebookon magyar írók és művészek szerelmi életéről, majd a posztokból Így szerettek ők címen sikerkönyv lett, és jött a folytatás. Mára 10 magyar nyelvű kötetet jegyez, 2 pedig angolul is megjelent.

Munkássága két területet ölel fel. Az egyik jellemzője, hogy emberi sorsokkal foglalkozik, példaértékű személyek, hús-vér hősök harcáról és döntéseiről értekezik. A magyarság történelmét sajátos módon közelíti meg, ugyanis nagyon helyesen ismeri fel, hogy egy adott időszakról a legtöbbet a memoárokból, a naplókból, a jegyzőkönyvekből és a korabeli levélváltásokból tudhatjuk meg.

A másik, Nyáry által boncolt témakör szintén levelekhez köthető, ezek azonban híres emberek bensőséges érzéseiről árulkodó kordokumentumok. Öröm és fájdalom, gyönyör és csalódás, szenvedély és szorongás, beteljesülés és reménytelen kesergés, és még sok-sok érzelem árad a felidézett történetekből.

Legújabb kötete 115 szerelmes levelet tartalmaz a magyar kultúrtörténetből, az 1600-as évektől szinte a XX. század végéig. Általuk jobban megismerhetjük az érintett egyéneket és az egyes korszakokat is. A kötet érdekessége, hogy több személytől különböző címzetteknek íródott leveleket is találunk benne, így pl. Jászai Mari öt szerelmével is szembesülhetünk.

És hogy miért olyan népszerűek Nyáry könyvei? Lássuk be, sokakat érdekel mások magánélete. Ugyanakkor a szerelem mindenki életében felbukkan, és ki ne írt volna legalább egy szerelmes levelet áhítata tárgyának. Azonban mivel minden ember más, mindenki másképp szeret. És ennél fogva, ahogy a könyv fülszövege is bölcsen megjegyzi: „... a szerelemnek sokféle arca van.” Mi pedig szívesen ismerkedünk velük...

 

Az itt bemutatott könyvet megvásárolhatja a KNIHY-MOLNÁR-KÖNYV, s.r.o. boltjaiban (Dunaszerdahelyen, Galántán, Somorján, Vágsellyén), vagy online megrendelheti webáruházunkban a képre kattintva! 

Látogasson el a www.konyv.sk oldalunkra és rendeljen otthonról kényelmesen! Ugye tudja: a webáruházunkban történő rendelés esetén dunaszerdahelyi címre a házhoz szállítás INGYENES!

Ezt már olvasta?

Cookies