Back to top

Holnaptól új menetrend szerint közlekednek a buszok Nagyszombat megyében

Publikálva: 2022, december 10 - 08:33
Vasárnaptól a Nagyszombat Megyei Önkormányzat (TTSK) által szerződtetett külvárosi autóbuszok új menetrend szerint közlekednek.
Holnaptól új menetrend szerint közlekednek a buszok Nagyszombat megyében

A változásokat a vonatközlekedés módosított grafikonjához igazították. „Több változtatást eszközöltünk, miközben a nyilvánosság javaslatait is figyelembe vettük” – közölte Jozef Viskupič.

A megye lakossága szeptemberben észrevételezhette a jelenleg érvényben lévő menetrendet. A változtatások az indulási idő megváltoztatására, illetve az autóbusz- és vonatközlekedés összehangolására vonatkoztak.

„Több tucat javaslattal foglalkoztunk, és ezeket a lehető legnagyobb mértékben beledolgoztuk az új menetrendekbe. A menetrendek pénteken és szombaton a buszpályaudvarokon és megállóhelyeken is megjelennek. A külvárosi autóbuszok indulási idejét a lakosok már ma megnézhetik az ARRIVA Nagyszombat, SAD Dunaszerdahely és a SKAND Szakolca weboldalán”

– tájékoztatott Eva Pišová a TTSK közlekedéspolitikai osztályának munkatársa.

2023. január 1-től érvénybe lép továbbá a megye zonális tagolása és a menetjegyek új fajtája is. A bérletek olcsóbbak lesznek, mint az alkalmi jegyek. Az utasok 7, 30, 90 és 365 napos bérletet vásárolhatnak.

Az első évben kedvezményesen lehet ezekhez hozzájutni. Ezenkívül a diákok jutányos áron 180 napos bérletet is vásárolhatnak. Az alkalmi jegyek továbbra is megvásárolhatók lesznek, de az áruk 20 százalékkal emelkedik. Az áremelés mindegyik utasszállító társaságot érinti. A legfontosabb információk megtalálhatók a megye honlapján, a további részletek pedig a www.cestujlahko.sk weboldalon lesznek elérhetők.

tasr / ma7

Ezt már olvasta?

Cookies