Back to top

A holnap gyümölcse az Építészeti Szakközepiskolában

Publikálva: 2021, április 8 - 13:30
A dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola parkja a Kukkónia polgári társulás 2019-ben indított Green Kukkonia kezdeményezésének köszönhetően három mezei juharral gazdagodhatott.
A holnap gyümölcse az Építészeti Szakközepiskolában

„Büszkék vagyunk arra, hogy mi is részesei lehetünk annak a példaértékű kezdeményezésnek, amelynek keretében a Kukkonia polgári társulás 58 almafát és 40 mezei juhart ültetett ki szerte a Csallóközben. Ültetésük idén olyan értékeket is jelképezett, amelyek sikeressé teszik közösségünket: a kultúrát, a sportot és a környezetvédelmet.  

A fák a mi iskolánk életében sem csak a környezetvédelmet szimbolizálják majd, hanem diákjainkba vetett hitünket is, miszerint »minden csemete egy lehetőség, a sikeres és tiszta jövő igérete, s ha gondosan neveljük, ágain megterem a holnap gyümölcse«.”

Az Építészeti Szakközépiskola parkjába szánt fákat még március 18-án ültették.

„Az ültetés kivitelezésében iskolánk IV. M osztályos 4211 M17 kertész – virágkötő és dekoratőr tanulói, valamint Ravasz Tibor, a MOL Akadémia ifjúsági előkészítőjének szakmai vezetője és Suja Tímea válogatott kosárlabdázó és edző segítettek.

Köszönjük iskolánk vezetőségének a lehetőséget, az Ekopolisnak és a Kukkonia polgári társulásnak a támogatást, a dunaszerdahelyi Municipal városi cégnek pedig a kiszállítást. Mert mi hiszünk magunkban s az általunk nevelt jövő nemzedékében!”   

-lg-

Ezt már olvasta?

Címkék: faültetés