Back to top

Hol nézhetjük a Fortuna Liga mérkőzéseit?

Publikálva: 2021, július 23 - 12:06
Az új szezonban is élőben nézhető a szlovák élvonal összes mérkőzése, a közvetítések azonban mostantól egy új platformra kerülnek át.
Hol nézhetjük a Fortuna Liga mérkőzéseit?

A Trencsén-Aranyosmarót ma esti (20:00 óra) összecsapással már kezdetét is veszi a szlovákiai élvonal új, 2021/22-es idénye. Ahogy az már régebb óta ismert, a Fortuna Liga egyes mérkőzéseinek élő közvetítését mostantól a Markíza csoportba tartozó Nova Sport és a Dajto csatornák sugározzák.

Ezen kívül az a hagyomány is fennmarad, hogy az élvonal összes találkozója megtekinthető lesz az interneten is, ám a Huste helyett a VOYO streaming szolgáltató platformján. Bővebb információkat a lentebb található szövegben olvashatnak, amelyet a Fortuna Liga hivatalos honlapja hozott nyilvánosságra.

A VOYO csatornán sugárzott Fortuna Liga egészét az érdekes vendégeket fogadó stúdió, futballmagazin és egy exkluzív beszélgető műsor egészítik ki.

A Fortuna Liga új szezonjának közelgő rajtja a mindegyik médiumtípuson folyó erős reklámkampánynak is köszönhetően intenzív visszhangra talált. A VOYO streaming szolgáltató már 2021. július 23-tól, péntektől a legjobb szlovákiai futball otthonává válik. A csatorna az előfizetők számára a Fortuna Liga összes mérkőzését elérhetővé teszi, ám ez még távolról sem minden. A futball szerelmeseit érdekes vendégekkel jelentkező kísérőstúdiókkal, a legvonzóbb pillanatokat összegző futballmagazinnal és egy exkluzív beszélgető műsorral is várja a csatorna.

A kísérőstúdiókat a Markíza TV sportszerkesztősége a Ligás Klubok Uniójával (LKU) együttműködve készíti majd minden egyes televíziós mérkőzéshez, amelyeket a VOYO szolgáltatása mellett a Nova Sport (minden pénteken a kiválasztott találkozót) és a Dajto (minden vasárnap a kiválasztott találkozót) is közvetíti. A műsorvezető a stúdióban minden alkalommal egy érdekes, futballszakértő vendéget fogad majd.

„A stúdió keretén belül a műsorvezető és a futballszakértő az adott mérkőzéssel és a csapatok felállításával foglalkozik, elemzik a meccsek egyes kulcsszituációit. Grafikai segítséget is igénybe veszünk (a forduló programja, a forduló eredményei, tabellák, felállítások, a kulcsjátékosok statisztikái), a stúdióközvetítés részei lesznek továbbá a játékosokkal és az edzőkkel készített mérkőzés előtti és utáni interjúk” – világosított fel Martin Lisý, a Markíza TV sportrészlegének főszerkesztője.

„A futball nem csak játék. Az élet értelme, a világ legközkedveltebb sportja. A labdarúgás egy, az egész társadalmat átszövő jelenség és nagyon boldogok vagyunk, amiért a Fortuna Liga új közvetítője is így áll hozzá. A bajnokságunk tele van tehetségekkel, gyönyörű gólokkal, de drámai pillanatokkal is. Sohasem leszünk a Premier League, ám nálunk a Fortuna Liga egy minőségi terméknek számít és örülünk annak, hogy a Markíza csoport mindegyik mérkőzést élőben közvetíti, továbbá hogy érdekes stúdiókat, elemzéseket és beszélgető formátumokat is hoz” – teszi világossá a LKU elnöke, Ivan Kozák.

A GÓÓÓL! címet kapó új magazin 35 percnyi műsoridőben hozza majd el a Fortuna Liga főbb történéseinek a hétvégi összegzését. A VOYO szolgáltatás előfizetői ezt Szlovákiában és Csehországban elsőként tekinthetik meg minden hétfőn 18:00 órakor, emellett a műsor a Dajto és a Nova Sport csatornák műsorkínálatába is bekerül.

A műsorvezető vendége minden héten egy futballszakértő lesz a stúdióban, akivel a Fortuna Liga elmúlt fordulójának legutóbbi történéseit beszélik meg. A szerkesztők a tudósítókamerákkal az adott forduló mind a 6 mérkőzésén (péntek, szombat, vasárnap) jelen lesznek, amelyekből összefoglalót készítenek, a segítségükkel pedig megtudhatjuk a játékosok és az edzők reakcióját is. A GÓÓÓL! magazin szintén tartalmazni fog az olyan rubrikákba való dinamikus bevágásokat, mint a forduló játékosa, a történelem futballszemélyiségei vagy a forduló legjobb pillanatai.

A VOYO szolgáltatáskínálatának további újdonsága lesz A FÉLIDŐBEN (V POLČASE) elnevezésű exkluzív beszélgető műsor, amely értékeli és elemzi a szlovákiai futballpályákon történteket. A bemutató adások minden csütörtökön 18:00 órakor kerülnek a VOYO szolgáltatás szlovák és cseh verziójának kínálatába, de a TVnoviny.sk hírportál látogatóinak és a Dajto, illetve a Nova Sport nézőinek is elérhető lesz.

„A beszélgető műsorban a műsorvezető és a vendége az aktualitásokról és az olyan, a szlovákiai labdarúgásban történt érdekességekről beszélget majd, mint például a játékos-átigazolások vagy az edzők érkezése, távozása. A beszélgetésben helyet kapnak a következő forduló programjáról szóló értekezések, különös tekintettel a legvonzóbb mérkőzésekre” – árulta el Lisý.

A 15 perces beszélgetés alatt a műsorvezetőnek lehetősége lesz online kapcsolatot létesíteni egy játékossal vagy edzővel az olyan történelmi mérföldkő esetén, mint például a 100. pályára lépés a Fortuna Ligában. „A beszélgetésbe szeretnénk bevonni a közösségi élet különböző szféráiból érkezett személyiségeket is, akik kedvelik a szlovákiai labdarúgást, és a beszélgető műsor végén a futballszakértőnk mindig leadja tippjeit a Fortuna Liga következő fordulójának egyes mérkőzéseire” –zárta Lisý.

A Fortuna Liga új szezonjának közelgő rajtja a mindegyik médiumtípuson folyó erős reklámkampánynak is köszönhetően intenzív visszhangra talált. A TV Markíza kreatív csapata által készített beharangozó videóban a Fortuna Liga 12 klubjából tizenkét játékos szerepel. A videóban mindegyik csapat képviselteti magát, a liptószentmiklósi újoncot is beleértve. A felvétel a pozsonyi Téglamezőn készült.

A Fortuna Liga új idénye 2021. július 23-án veszi kezdetét az AS Trencsén – FC ViOn Aranyosmarót összecsapással, amelyet 20:00 órai kezdettel a Nova Sport is élőben közvetít első alkalommal. A találkozót felvezető stúdiónk már 19:35 órától kezdetét veszi.

2021. július 25-én a Nagyszombat Pohronie elleni találkozójával zárjuk a Fortuna Liga 1. fordulóját a Dajto csatornán – a meccs szintén 20:00 órakor kezdődik, a stúdió pedig 19:35 órakor.

A nyitókör fennmaradó négy összecsapását (Liptószentmiklós – Slovan, Rózsahegy – Szenice, Zsolna – Szered és Nagymihály – Dunaszerdahely) a VOYO csatornáján közvetítjük egységesen 18:00 órai kezdettel, az utolsó említett összecsapás kivételével, amelyen 17:00 órakor indul útjára a labda.   

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Fortuna liga