Back to top

Hogyan utazzunk a családdal együtt Nagyszombat megyében egy euróért

Publikálva: 2020, július 21 - 16:02
Gyakran elhangzik a kérdés, milyen módon vehetik igénybe a gyermekes családok Nagyszombat megye nyári utazási „akcióját “. Lejjebb találnak néhány hasznos információt, hogyan vehetik igénybe teljes mértékben az egy euróba kerülő utazást Nagyszombat megyében.
Hogyan utazzunk a családdal együtt Nagyszombat megyében egy euróért

Hol vehetünk menetjegyet az utazáshoz?

Nagyszombat megye mindhárom – ARRIVA Nagyszombat -Arriva Trnava -,SKAND Szakolca - SKAND Skalica - oficiálna stránka -, és SAD Dunaszerdahely - SAD Dunajská Streda a.s. - szerződéses közösségi személyszállítást végző társaságával utazhatnak. Közvetlenül az autóbuszban, a gépjármű vezetőjénél, vegyenek családi menetjegyet 1 euróért.

Hogyan utazunk az egy eurós menetjeggyel?

Induljanak el A pontból B pontba. Kiránduljanak, túrázzanak és B, esetleg C pontból visszajutnak autóbusszal a kiindulás helyére, A pontba.
Természetesen több megállót is beiktathatnak, a köztes szakaszokon sétálhatnak, kerékpározhatnak. Milyen helyszíneket fedeznek fel, csak Önökön múlik, de ne feledjék, - mindig vissza kell térniük a kiindulás helyére.
A menetjegy az adott napon 23:59 óráig érvényes.

Modellezett helyzet:
Márton a családjával 8:00 órakor indul a nagyszombati autóbusz állomásról. Első megállójuk Smolenice – Szomolány -, ahonnét gyalogtúra keretében eljutnak Bikszárdra – Buková. Bikszárdról autóbusszal 15:00 órakor visszaindulnak autóbusszal Nagyszombatba.


​Ki veheti igénybe az egy eurós menetjegyet?

Családi menetjeggyel öttagú család utazhat 2 felnőtt + 3 gyermek vagy 1 felnőtt + 4 gyermek összetételben. Mindegyik variáns szerint a csoportban legalább egy felnőttnek és egy 18 év alatti gyermeknek kell lennie. A felnőtt személynek nem feltétlenül kell a gyermek szülőjének lennie. Vigyázat, viszont feltétel, hogy a kiindulás helyére a csoportnak ugyanabban az összetételben kell visszaérkeznie, mint ahogy elindult.

Mikor vehetik igénybe a családi menetjegyet?

Utazni július elsejétől hétvégeken, ünnep és munkaszüneti napokon lehet.

Hová kiránduljunk?

Nagyszombat megye sok érdekes helyszínt kínál. Találjon ösztönzést a www.krajzazitkov.sk oldalon!
Ne feledje, hogy az autóbuszokban még mindig kötelező a szájmaszk viselete. Amennyiben ez lehetséges, tartsa be a megfelelő szociális távolságot az Önnel nem egy háztartásban élőkkel!

Nagyszombati Kerületi Önkormányzat/ facebook

Ezt már olvasta?

Cookies