Back to top

Hogyan tovább a megelőzés területén?

Publikálva: 2023, április 21 - 06:18
A Csallóközi Népművelési Központ együttműködve a Dunaszerdahelyi Járási Rendőrkapitánysággal idén is kiterjedt aktivitást folytat a bűnözés, a kábítószer-függőség és más társadalmilag negatív jelenségek megelőzésében. Az aktuális témák előadásaira kpt. Mgr. Végh Iveta prevencióval foglalkozó rendőrtiszttel és az iskolák igazgatóságaival új időpontokat jelöltek ki. Úgy tűnik, hogy jelenleg a legaktuálisabb téma a zaklatás, amely az világhálón keresztül is lehetséges.
Hogyan tovább a megelőzés területén?

A közelmúltban, április 14 – én, a Csallóközi Népművelési Központ klubhelyiségében találkoztak a nevezett intézmények képviselői. A találkozón részt vett kpt. Mgr. Végh Iveta rendőrtiszt, Mgr. Radics István a Dunaszerdahelyi Munkaügyi, Szociális és Családügyi Hivatal munkatársa, aki a gyermekek ellen elkövetett erőszak védelme programjának koordinátora. A népművelési központot Mgr. Jana Svetlovská igazgatónő és Mgr. Erika Sinová metodikus képviselte. Együttműködésünk célja az Országos Segélyvonal Veszélyeztetett Gyermekek Számára www.viacakonick.sk VIAC AKO NI(c)K című tervezet járásunkon belüli koordinálása. A bűnmegelőzéssel kapcsolatos kölcsönös tájékoztatást követően Mgr. Radics István ismertette az új országos program lehetőségeit és folyamatát, amelynek járásunk területén ő a koordinátora. A program célja az, hogy az aktuális „online" problémákkal kapcsolatban a személyes találkozásokon, előadásokon, prezentációkon és az azt követő beszélgetéseken keresztül növelje a gyermekek és fiatalok jogi tudatosságát, valamint felhívja a figyelmet az Országos Segélyvonal Veszélyeztetett Gyermekek Számára www.viacakonick.sk VIAC AKO NI(c)K című tervezetre. A tervezet célcsoportja minden olyan gyermek, diák és fiatal, kiket erőszak fenyeget akár a mindennapi életben, akár a digitális térben.

A kommunikáció kétnyelvűen - szlovák és magyar nyelven - folyt.

TÖBB MINT (semmi) SENKI  - VIAC AKO NI(c)K

Országos Segélyvonal Veszélyeztetett Gyermekek Számára www.viacakonick.sk

Állítsuk meg a zaklatás bármely formáját! Illetlen csúfnevek, kötekedés... Nem mindig csak a kortársaktól. Mi van akkor, ha egy felnőtt zaklat engem? Ki tud rajtam segíteni?

Ezekre a kérdésekre választ kaphatunk az országos segélyvonal weboldalán.

https://viacakonick.gov.sk/

Szöveg: Mgr. E. Sinová

Fotó: Bc. Derzsi Á.

Ford.: Mgr. Láng I.

Ezt már olvasta?

Cookies