Jelenlegi hely

Hogyan látta a bajnok csapat edzője a kézilabda sikert?

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, május 24 - 13:56 | Sport
A HC DAC Dunaszerdahely utolsó női I. ligás mérkőzését is győzelemmel hozta, ezzel megfejelte az amúgy is kijáró bajnoki címet. Ennek kapcsán a klub honlapja Prikler Slivia vezetőedzőt kérdezte.
Hogyan látta a bajnok csapat edzője a kézilabda sikert?

Valójában tét nélküli volt a bajnokság kimenetele szempontjából az utolsó mérkőzés, de mégis egyik legnagyobb riválisa ellen, ráadásul hazai közönség előtt lépett pályára a csapat. Változtatott ez valamit a felkészülésen? Lazábban vettétek az utolsó találkozót?

Nekem, mind pozsonyinak az Inter elleni mérkőzés mindig egy kis derbi. Ez a meccs abból a szempontból is fontos volt, mert az ősz folyamán kikaptunk tőlük otthon, telt ház előtt, és tavasszal eddig veretlenek voltak. A találkozóra készülve egy kicsit szórakoztunk is az edzésen, de nagyon nem változott a heti programunk. Péntekenként van egy kihívása a csapatnak, amit szeptembertől játszunk. A szezon folyamán eddig csak kétszer sikerült teljesíteni, a harmadik pedig a meccs előtt pénteken lett meg...

A lányok bajnokként várták az Intert, látott valami változást a játékosokon? 

Jobban fel voltak szabadulva, de ők is nagyon meg akarták nyerni az utolsó meccsünket.

Elégedett volt a mérkőzésen látottakkal?

Játszottunk mi mar sokkal jobban is, de most nem ez a fontos. Az a lényeges, hogy a mérkőzés utolsó percében berohanhatott a csapat a pályára, és kimutathatta az örömét, ami már a múlt héten is megvolt, de mégiscsak más hazai pályán ünnepelni ráadásul egy győztes meccs után!

Az utolsó mérkőzés és az egész bajnokság megnyerését követően hogyan értékeli a szezont?

Az igazat megvallva én még most sem hiszem el, hogy a szezon ilyen jól sikerült. Őszintén vártam a jó szereplést, mivel nyáron nagyot erősítettünk, de az őszi időszakban nem számíthattunk Mészáros Rékára, Szabó Katára, Lenka Bundova lesérült, aztán Brunczvik Niki esett ki, Lelkes Lillának voltak térd problémái. De aminek nagyon örülök, hogy mindezt a csapat megoldotta, és az elvégzett kemény munka eredménye és a nagyon nagy csapatkohézió meghozta a gyümölcsét tavasszal.

Hogyan indultok neki a következő szezonnak?

A felkészülési terv megvan. Most a lányok kaptak egy kis szabadságot, pihenjenek, oldják meg a sulis teendőket, és nem titok, természetesen nekem is jól esik most a pihenés. Tekintettel arra, hogy a MOL liga szeptember első hétvégéjén kezdődik, július közepe körül tervezünk kezdeni. Addig össze kell raknunk az új játékoskeretet és a csapat körüli stábot is.

Forrás: vskds.sk

Címkék: női kézilabda