Jelenlegi hely

Hóeltakarítás: több feladat az önkormányzatoknak

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, december 29 - 17:23 | Hírek
A 2018 májusában módosított közlekedési törvény értelmében idén már a járda tulajdonosának, a települési önkormányzatnak kell gondoskodnia a téli karbantartásról, a hóeltakarításról. Eddig a járdákhoz kapcsolódó telkek tulajdonosainak volt kötelessége a havas járdák járhatóvá tétele.
Hóeltakarítás: több feladat az önkormányzatoknak

Az önkormányzatokra rótt pluszfeladat miatt Dunaszerdahelyen 60 ezer euróval emelkedik az erre a célra elkülönített pénzösszeg.

A városi tulajdonú járdákról a Municipal városi cég takarítja el a havat. A vállalat számára idén nagy kihívást jelent a téli karbantartás, mert megtöbbszöröződött a felület, amelyet hó- és csúszásmentessé kell tenni. A munkát összesen 200 kilométer hosszú szakaszon kell elvégezniük, a feladatra azonban fel vannak készülve. A cég a gépparkját felszerelte a hóeltakarításhoz szükséges eszközökkel, hótolóval és szóróval, illetve új gép vásárlására is sor kerül.

A parkoló autók a járdákon gyakran megnehezítik a hóeltakarítást, ilyenkor a gépek helyett a cég munkatársai végzik a hóeltakarítást. A hóesés után a városi tulajdonú utakról külsős cégek takarítják el a havat, először a főbb útvonalakról, azt követően pedig a mellékutakról is.

Forrás: dunstreda.sk