Back to top

Hivatalosan is átadták a Vásárteret

Publikálva: 2022, május 22 - 08:37
Az I. Csallóközi Élménybörzén vehették birtokukba kicsik és nagyok a felújított Vásárteret május 22-én. A Csallóközi Területi Idegenforgalmi Szövetség szervezésében zajló esemény apropót szolgáltatott arra is, hogy hivatalosan is átadják a teret a dunaszerdahelyieknek.
Hivatalosan is átadták a Vásárteret

Szeles, de meleg idő várta azokat, akik kilátogattak az élménybörzére, amelynek a célja az volt, hogy részben bemutassa, milyen élmények várnak bennünket a Csallóközben. 

„Ha idelátogatnak a vendégek, bátran merjük ajánlani azokat a nagyszerű lehetőségeket, amelyeket ez a régió kínál. Ezért is hoztuk el ide a partnereinket, ha nem is mindet, de legalább azokat, akik a legnagyobb vendégforgalmat bonyolítják. Hogy meg tudjanak mutatkozni, el tudják mondani, milyen újdonsággal várják önöket, s mindenképpen látogatásra csábítsanak”

– fogalmazott Somogyi Gábor termálparkigazgató, a Csallóközi Területi Idegenforgalmi Szövetség elnöke. 

Hájos Zoltán polgármester a rendezvény elején köszöntötte a téren megjelent gyerekeket és szüleiket. Elmondta, hogy tér felújításának a gondolata akkor fogalmazódott meg a városvezetésben, ahogyan közeledtek a Csallóközi Vásár 40. évfordulójához, ugyanis szerettek volna egy olyan nagy teret kialakítani, ahol kulturált körülmények között tudnak az emberek találkozni a barátokkal, vagy az ott megvalósuló programokon igényesen is tudnak szórakozni.

„Ez a tér nem csupán a vásár idején fogja szolgálni az ideérkezőket, hanem lakosainknak is számos alkalommal fog nyújtani szórakozási és pihenési lehetőséget” – fogalmazott a polgármester, hozzátéve, hogy a közelgő 40. Csallóközi Vásárt is itt szervezik meg. 

„Az eredeti költségvetése a térnek 1 504 359 Euró volt, abból a nyertes kivitelező 1 070 359 eurós ajánlatot adott. Voltak emellett többletmunkák is, amelynek az értéke 129 ezer euró volt, így összességében 1 273 000 euróba került ez a szép tér. Bízom benne, hogy mindenki javát fogja szolgálni” – összegzett Hájos Zoltán, aki azt is elmondta, hogy a tér munkálatai során 27 db fát vágtak ki, ám helyette 40 nagyobb fát, valamint 1000 bokrot és cserjét ültettek ki, valamint 800 m2 gyepszőnyeg és 1000 m2 vetett fű fogja díszíteni a környezetünket.

Megköszönte egyben a Konstat Kft-nek a tér projekciós munkálatait, a városi hivatal munkatársainak az együttműködését, a galántai székhelyű AVA-stav Kft-nek a kivitelezést és az építészi felügyeletnek, hogy a munka projekt szerint történő megvalósítását felügyelték. A polgármester köszönetet mondott a Municipal városi cég munkatársainak is, valamint Harmonovszky Viktor főkertésznek a tér szebbé varázsolásáért.  

Az élménybörzén bemutatkozott többek között a Slovakia Ring, a Malkia Park, a győri Xantus János Állatkert, a Thermálpark, a Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség, a helyi repülőiskola, a Csallóközi Könyvtár, és a Csallóközi Múzeum is. 

Felléptek emellett városunk óvodásai is, illetve az Ifjúsági Csallóközi Táncegyüttes tette színessé a térátadó ünnepséget. Rajtuk kívül aznap műsort adott a Kuttyomfitty Társulat, valamint fellépett még a Glamour zenekar, Fitos Péter, illetve a NowEmber zenekar.

Nagy Attilának az eseményen készült felvételeit itt, Nagy Gyula fotóit pedig itt tekinthetik meg! 

(nagy)

Nagy Gyula felvételei:

Ezt már olvasta?

Cookies