Back to top

Hivatalos panasz a játékvezető tevékenykedése kapcsán

Publikálva: 2016, április 4 - 18:27
Az FC DAC 1904 futballklub álláspontja a szombati DAC-Slovan bajnoki mérkőzés játékvezetőinek tevékenységével kapcsolatban.
Hivatalos panasz a játékvezető tevékenykedése kapcsán

A DAC futballklub mély felháborodását fejezi ki a szombati DAC-Slovan bajnoki mérkőzésen tapasztalt játékvezetői tevékenység miatt. Az ilyen játékvezetés nem áll összhangban a fair play elveivel.

A labdarúgás egyik alappillére a tiszta játék, az ún. fair-play, amely egyenlő feltételeket biztosít a játék minden résztvevőjének. Elvárnánk ezért, hogy ezt az elvet a szlovákiai játékvezetők is tiszteljék és vallják. Főleg akkor, amikor az ő feladatuk felügyelni a szabályok betartását.

Szombaton a Slovan elleni bajnoki mérkőzésen sajnos más elveket vallott a játékvezető. A Szarka Ákos elleni tendenciózus sárga lap, a DAC ellen megítélt büntetők, a csapatunktól megvont büntetők, a korábban már sárga lappal figyelmeztetett 6-os számú vendégjátékos kirívó faultja Brašeň ellen, amelyet a játékvezető nem látott szabálytalannak, és még folytathatnánk.

Tekintettel arra, hogy nem egyedülálló jelenségről van szó, és már többször előfordult, hogy a bírók megpróbálták befolyásolni a versenyt, a szlovák futball jövőjének érdekében fontosnak tartjuk, hogy a labdarúgó-szövetség illetékesei olyan döntéseket és szisztematikus változásokat hozzanak, amelyek biztosítsák, hogy a szlovák labdarúgásban a játékvezetők nem fogják befolyásolni az eredményeket. Amennyiben pedig mégis így történik, az adott játékvezetőt el kell tiltani. A szombati DAC-Slovan mérkőzésen látott óriási játékvezetői tévedések belátásunk szerint példaértékű büntetést érdemelnek, az ilyen személyeknek nem szabad több teret adni a legfelső bajnokságban.

Az FC DAC Dunaszerdahely hivatalos panaszt nyújt be Peter Kráľovič játékvezető DAC-Slovan mérkőzésen mutatott teljesítménye miatt.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC